Drugsafval Zevenhuizen leidt naar bedrijfspand in Utrecht

Date:

Deel bericht:

Zevenhuizen / Utrecht – Een lang onderzoek naar dumping van drugsafval in Zevenhuizen heeft ertoe geleid dat een bedrijfspand in Utrecht voor maandenlang is gesloten. In het onderzoek is ook een verdachte in de gemeente Utrecht aangehouden. Handhavers van de gemeente Zuidplas kregen in de nacht van 8 op 9 september een melding van een forse hoeveelheid drugsafval in een singel langs de Zuidelijke Dwarsweg. 

In de singel werden een grote hoeveelheid vuilniszakken, drugsresten, jerrycans, grondzeil, filters, houten boxen en zeil aangetroffen. Het vermoeden bestond dat het resten waren van een hennepkwekerij. In samenwerking met de politie Waddinxveen-Zuidplas werd er een onderzoek gestart. In dat onderzoek kwam een voertuig naar voren dat mogelijk werd gebruikt om de drugsafval te dumpen.

- Advertisement -
© Team Veiligheid Gemeente Zuidplas

Het voertuig leidde de gemeente en de politie naar een pand in Utrecht. Bij een inval in het bedrijfspand werden een groot aantal goederen en producten bestemd voor de hennepteelt aangetroffen. De burgemeester van Utrecht sloot aan de hand van het Opiumwet het pand vervolgens voor enkele maanden.

De geleden schade door de drugsdump is groot, de gemeente is een geruime tijd bezig geweest met het leegmaken van de sloten en de vernietiging van het afval. Alle kosten die zijn gemaakt zoals de inzet van een kraanwagen maar ook de afsluiting van een belangrijke doorgaande weg worden door de gemeente Zuidplas in rekening gebracht bij de verdachte. De verdachte wordt voor het plegen van een ernstig milieudelict en het organiseren van illegale hennepteelt.

Onder andere gemeenten en politie maken al langer een vuist tegen dergelijke ondermijnende criminaliteit. Goede integrale samenwerking leverde in deze situatie een mooi resultaat op. Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij of andere verdachte situatie? Bel de politie 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000. Een verdachte situatie met spoed? Bel 112!

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woningbrand Wagnerlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag rond 14:40 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Wagnerlaan....