woensdag, oktober 20, 2021
15.3 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Drugsafval Zevenhuizen leidt naar bedrijfspand in Utrecht

Zevenhuizen / Utrecht – Een lang onderzoek naar dumping van drugsafval in Zevenhuizen heeft ertoe geleid dat een bedrijfspand in Utrecht voor maandenlang is gesloten. In het onderzoek is ook een verdachte in de gemeente Utrecht aangehouden. Handhavers van de gemeente Zuidplas kregen in de nacht van 8 op 9 september een melding van een forse hoeveelheid drugsafval in een singel langs de Zuidelijke Dwarsweg. 

In de singel werden een grote hoeveelheid vuilniszakken, drugsresten, jerrycans, grondzeil, filters, houten boxen en zeil aangetroffen. Het vermoeden bestond dat het resten waren van een hennepkwekerij. In samenwerking met de politie Waddinxveen-Zuidplas werd er een onderzoek gestart. In dat onderzoek kwam een voertuig naar voren dat mogelijk werd gebruikt om de drugsafval te dumpen.

© Team Veiligheid Gemeente Zuidplas

Het voertuig leidde de gemeente en de politie naar een pand in Utrecht. Bij een inval in het bedrijfspand werden een groot aantal goederen en producten bestemd voor de hennepteelt aangetroffen. De burgemeester van Utrecht sloot aan de hand van het Opiumwet het pand vervolgens voor enkele maanden.

De geleden schade door de drugsdump is groot, de gemeente is een geruime tijd bezig geweest met het leegmaken van de sloten en de vernietiging van het afval. Alle kosten die zijn gemaakt zoals de inzet van een kraanwagen maar ook de afsluiting van een belangrijke doorgaande weg worden door de gemeente Zuidplas in rekening gebracht bij de verdachte. De verdachte wordt voor het plegen van een ernstig milieudelict en het organiseren van illegale hennepteelt.

Onder andere gemeenten en politie maken al langer een vuist tegen dergelijke ondermijnende criminaliteit. Goede integrale samenwerking leverde in deze situatie een mooi resultaat op. Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij of andere verdachte situatie? Bel de politie 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000. Een verdachte situatie met spoed? Bel 112!

Related Articles

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Beroving was aanleiding voor dodelijke schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De 20-jarige Rotterdammer die op maandag 11 oktober werd doodgescohten in de wijk...

Dit is de mooiste raamdecoratie voor je slaapkamer

0
In de zoektocht naar nieuwe decoratie voor de slaapkamer zul je ontdekken dat je heel...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg