Politie en handhaving meten op geluidsoverlast van auto’s en motoren Groenedijk Capelle aan den IJssel

Date:

Share post:

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel – De politie en handhaving hebben vrijdagavond op de Groenedijk in Capelle aan den IJssel gecontroleerd op geluidsoverlast van motorvoertuigen. Willekeurig werden er in de omgeving van de Groenedijk auto’s van de weggehaald en naar de controleplaats gebracht. Één auto maakte zoveel herrie dat de bestuurder niet meer verder mocht rijden.

De politie doet aan de hand van speciale meetapparatuur het geluid meten. Bij alle auto’s was het voldoende maar één auto overschreed ver de norm. De auto mocht volgens de keuringsgegevens 84db produceren maar was dusdanig aangepast dat er 99db. Dit is ongeveer even hard als een handboor op een halve meter afstand. De politie heeft de auto een WOK-melding gegeven. Dit houdt in dat er niet meer met het voertuig gereden mag worden dan uitsluitend naar de garage. De eigenaar moet daarna het voertuig aanbieden bij de RDW voor een herkeuring.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd