Greenpeace blokkeert Shell-raffinaderij in Rotterdamse haven

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Maandagochtend 4 oktober voeren actievoerders van Greenpeace actie in de Rotterdamse haven. Daarbij blokkeren ze onder andere de toegang tot de Shell-raffinaderij.

Artikel gaat verder onder video

Greenpeace noemt de haven het ‘hart van de fossiele industrie’, met als grootste Europese olieraffinaderij die van Shell. Vandaag is de aftrap van het Europese burgerinitiatief om een verbod te eisen op fossiele reclames. Volgens Greenpeace pompen dit soort bedrijven namelijk miljoenen in marketing om zich groener te profileren dan dat zij daadwerkelijk zijn.

Op het water is de ingang naar de raffinaderij geblokkeerd door meerdere bootjes en ronddobberende actievoerders met banners. Ook zouden er op het Shell-terrein zelf actievoerders aanwezig zijn.

De politie is inmiddels begonnen met het verwijderen van demonstranten, zodat de scheepvaart niet langer hinder ondervindt. Het is vooralsnog niet duidelijk of de actievoerders aangehouden zullen worden.

Rond half één hebben actievoerders aangegeven de actie op het water te staken. De scheepvaart kan naar verwachting binnen afzienbare tijd weer door.

- Advertisement -

Gerelateerd