maandag, oktober 18, 2021
14.1 C
Rotterdam
maandag 18 oktober 2021

Veel wateroverlast in Gouda door verschillende wolkbreuken

Gouda – Diverse wolkbreuken hebben woensdag gezorgd voor forse problemen met wateroverlast in Gouda en omstreken. Tijdens de heftige buien kwamen er tientallen meldingen binnen van ondergelopen straten en kelders. Voor de Goudse wijk Korte Akkeren kreeg het flink te verduren. Dit is het laagst gelegen gedeelte van Gouda en al het water zocht een weg ernaar toe.

De Veiligheidsregio Hollands-Midden verteld dat er tientallen meldingen zijn binnengekomen, Ongeveer vijftien meldingen werden door de brandweer met spoed behandeld. Zo kwam er een melding binnen van een mogelijke dijkdoorbraak op de Goejanverwelledijk en belde een bedrijf dat het dak door de hoeveelheid water mogelijk zou kunnen instorten.

In een aantal winkels en woningen staat het water tot op enkelhoogte. Vooral elektronische apparatuur en stoffering is hierdoor defect gegaan. Ook de bibliotheek moest gesloten worden op de eerste verdieping vanwege wateroverlast. De buien gaan gepaard met veel regen, er is op sommige plekken al meer dan 50 millimeter gevallen.

De problemen in de wijk ontstaan volgens bewoners onder andere door een slecht riool. Dit zou al jaren aan vervanging toe zijn na eerdere problemen met wateroverlast. Voorlopig staat het nog niet op het programma om dergelijk onderhoud uit te voeren. Ze maken zich dan ook zorgen over de toekomst.

 

Related Articles

Poolse vrouw (28) zwaargewond op straat aangetroffen Schieweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een 28-jarige Poolse vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag ernstig...

Jongen raakt hand kwijt na ongeluk met vuurwerk Veerman Spijkenisse

0
Spijkenisse - Een jongen is maandagmiddag door een ongeluk met vuurwerk zijn hand kwijtgeraakt. Het...

Wederom gewonden zware aanrijding op Laan van Avant-garde Rotterdam

0
Rotterdam - Twee personen zijn zondagavond rond kwart voor twaalf gewond geraakt nadat zij door...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen

Rotterdam start proef met armoedeaanpak op scholen [...]

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet

Vuurwerk zet oude supermarkt vol rook in Hoogvliet [...]

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande

Zwaargewonde bij verkeersongeval in Rotterdam-Nesselande [...]

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R.

Eerste openbare rechtbankzitting over moord Peter R. [...]

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge

Zwaargewonde bij ernstig ongeval op de Slinge [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg