Veel wateroverlast in Gouda door verschillende wolkbreuken

Date:

Deel bericht:

Gouda – Diverse wolkbreuken hebben woensdag gezorgd voor forse problemen met wateroverlast in Gouda en omstreken. Tijdens de heftige buien kwamen er tientallen meldingen binnen van ondergelopen straten en kelders. Voor de Goudse wijk Korte Akkeren kreeg het flink te verduren. Dit is het laagst gelegen gedeelte van Gouda en al het water zocht een weg ernaar toe.

De Veiligheidsregio Hollands-Midden verteld dat er tientallen meldingen zijn binnengekomen, Ongeveer vijftien meldingen werden door de brandweer met spoed behandeld. Zo kwam er een melding binnen van een mogelijke dijkdoorbraak op de Goejanverwelledijk en belde een bedrijf dat het dak door de hoeveelheid water mogelijk zou kunnen instorten.

- Advertisement -

In een aantal winkels en woningen staat het water tot op enkelhoogte. Vooral elektronische apparatuur en stoffering is hierdoor defect gegaan. Ook de bibliotheek moest gesloten worden op de eerste verdieping vanwege wateroverlast. De buien gaan gepaard met veel regen, er is op sommige plekken al meer dan 50 millimeter gevallen.

De problemen in de wijk ontstaan volgens bewoners onder andere door een slecht riool. Dit zou al jaren aan vervanging toe zijn na eerdere problemen met wateroverlast. Voorlopig staat het nog niet op het programma om dergelijk onderhoud uit te voeren. Ze maken zich dan ook zorgen over de toekomst.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie zorgt voor schade aan voordeur van woning Lijnzaaddreef Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagnacht 20 juni rond 2.14 uur heeft er een explosie plaatsgevonden op de Lijnzaaddreef in Spijkenisse. Door...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...