zaterdag, mei 28, 2022
15.2 C
Rotterdam
zaterdag 28 mei 2022

Top van Rotterdam waant zich voor even onbespied

- advertentie -

Rotterdam – De nachten worden weer kouder en de winter is in aantocht, dat merkte iedereen toen vanmorgen vroeg de wekker ging. Wie naar buiten keek, kon vanwege de mist slechts enkele tientallen meters vooruit kijken. Althans niet iedereen want kraanmachinist Kees de Bruin werkt in het centrum van Rotterdam en had vanmorgen een imposant uitzicht.

Foto : Kees de Bruin

Vanuit zijn grote kraan die staat opgesteld nabij de Baan in het centrum van Rotterdam maakt Kees elke dag fraaie plaatjes. Zo ook vanmorgen toen een deken van mist het land bedekte. Een bijzonder uitzicht want het is goed te zien dat de top van de wolkenkrabbers boven het mistdeken uitstak. Het zicht naar beneden was niet meer dan een deken van laaghangende mist.

Mist is eigenlijk niets meer dan laaghangende bewolking en ontstaat doordat de grond sterk is afgekoeld bij een heldere nacht. Doordat de grond sterk afkoelt, maar de lucht er boven warmer is ontstaan er condensatiedruppels. Deze druppels worden eerst zichtbaar als dauw op bijvoorbeeld auto’s, waait het dan nog heel minimaal dan kunnen deze druppels opstijgen en een laaghangende wolk realiseren.

 


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -