Top van Rotterdam waant zich voor even onbespied

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De nachten worden weer kouder en de winter is in aantocht, dat merkte iedereen toen vanmorgen vroeg de wekker ging. Wie naar buiten keek, kon vanwege de mist slechts enkele tientallen meters vooruit kijken. Althans niet iedereen want kraanmachinist Kees de Bruin werkt in het centrum van Rotterdam en had vanmorgen een imposant uitzicht.

Foto : Kees de Bruin

Vanuit zijn grote kraan die staat opgesteld nabij de Baan in het centrum van Rotterdam maakt Kees elke dag fraaie plaatjes. Zo ook vanmorgen toen een deken van mist het land bedekte. Een bijzonder uitzicht want het is goed te zien dat de top van de wolkenkrabbers boven het mistdeken uitstak. Het zicht naar beneden was niet meer dan een deken van laaghangende mist.

- Advertisement -

Mist is eigenlijk niets meer dan laaghangende bewolking en ontstaat doordat de grond sterk is afgekoeld bij een heldere nacht. Doordat de grond sterk afkoelt, maar de lucht er boven warmer is ontstaan er condensatiedruppels. Deze druppels worden eerst zichtbaar als dauw op bijvoorbeeld auto’s, waait het dan nog heel minimaal dan kunnen deze druppels opstijgen en een laaghangende wolk realiseren.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie sluit kruising bij Maasboulevard met Boerengatbrug in Rotterdam af voor reconstructie dodelijk ongeval

Rotterdam - De politie sluit zondag 3 december de Maasboulevard in Rotterdam tussen 07.00 en 12.00 uur af...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...