Aanhouding na meerdere meldingen van babygehuil uit containers in Zoetermeer en Rozenburg

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zoetermeer, Rozenburg – De hulpdiensten kregen tussen vrijdag 8 en zaterdagochtend 9 oktober drie meldingen van babygeluiden uit containers. De hulpdiensten doorzochten de containers grondig en ontdekten bluetooth-speakers, waar babygehuil uit te horen was. Onderzoek leidde rechercheurs naar een 48-jarige Zoetermeerder.

In 24 uur tijd werden er drie verschillende meldingen van babygeluiden uit containers gedaan. Vrijdagmiddag kwam er een melding vanaf het Sanne van Havelteplein in Zoetermeer en zaterdagochtend betrof het een melding vanuit een vuilcontainer aan de Van Stolberglaan uit dezelfde plaats. Uit onderzoek kwam naar voren dat er vrijdagavond ook al een melding werd gedaan van babygehuil uit een container in Rozenburg.

Rechercheurs namen de bluetoothspeakers in beslag en startten een onderzoek. Dat onderzoek leidde zaterdagavond naar een 48-jarige man uit Zoetermeer. Agenten hielden de man als verdachte aan in zijn woning. Hij zit vast en zijn rol bij de drie meldingen wordt onderzocht.

Onnodig werk hulpdiensten
Bij dergelijke meldingen komen politie, brandweer, ambulance en de gemeente direct in actie. Bij deze melding deden hulpverleners zorgvuldig onderzoek in de containers. Daarbij is al het afval doorzocht. Dit, om zeker te weten dat het niet om gehuil van een baby ging.

Dit kostte onnodig veel kostbare tijd en is niet zonder risico’s, zo onderstreept de politie. De hulpdiensten hebben een levensreddende taak en komen in actie als een ander in nood is. Ga daarom zorgvuldig om met de kostbare tijd van hulpverleners en laat hen geen onnodige risico’s nemen, want als u in nood bent, wilt u immers ook snel directe hulp. En hulpverleners kunnen niet overal tegelijk zijn.

- Advertisement -

Gerelateerd