Brandweer redt meerdere personen bij woningbrand Prins Hendrikkade Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De brandweer heeft zondagmorgen vier bewoners gered bij een woningbrand op de Prins Hendrikkade in Rotterdam. In een woning op de 1e verdieping was een felle uitslaande brand uitgebroken. De bewoner van die woning wist zichzelf in een aparte kamer in afwachting van de brandweer veilig op te sluiten. De bewoners van de woning erboven wisten naar het dakterras te vluchten.

De brandweer heeft bij aankomst de bewoner uit het brandende pand gered. Hij mag van geluk spreken dat hij zo slim is geweest om de deuren te sluiten. Hierdoor bleef de kamer waarin hij verbleef vrij van rook en vuur. De rest van de woning werd ondertussen door een vlammenzee verwoest. De brandweer redde ook de bewoners van de woning erboven via het dakterras. Alle bewoners werden met behulp van een ladderwagen naar beneden gehaald. Één persoon is naar het ziekenhuis gebracht.

- Advertisement -

Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De brandweer is urenlang bezig geweest met het blussen van de brand. De woningen en de bedrijfsruimte eronder zijn zwaarbeschadigd en kunnen voorlopig niet meer betrokken worden. De brandweer heeft team brandonderzoek ingeschakeld om onderzoek te doen. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan.

© Jeffrey Jacobs
© Jeffrey Jacobs
© Jeffrey Jacobs
© Jeffrey Jacobs
© Jeffrey Jacobs
© Jeffrey Jacobs
© Jeffrey Jacobs
© Jeffrey Jacobs
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd