EU wil alcohol in het verkeer in zijn geheel verbieden

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Het Europees Parlement heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee alcohol in het verkeer effectief wordt verbannen. De EU wil dat de grens in alle landen verplicht wordt gesteld op nul promille, nu mag je in Nederland als beginnend bestuurder nog 0,2 promille en als ervaren bestuurder 0.5 promille alcohol in je bloed hebben tijdens het besturen van een voertuig. Het wetsvoorstel is één van de maatregelen waarmee de EU de snelwegen vrij van zwaargewonden en doden na verkeersongelukken wilt krijgen.

Alcohol speelt een belangrijke rol bij het aantal ongelukken. Bij veel ongelukken is er vaak slechts sprake van materiële schade, maar regelmatig zijn er ook slachtoffers te betreuren. Zo kwamen er in 2019 op de Europese wegen nog 23.000 mensen om het leven bij een verkeersongeval, een groot gedeelte daarvan was de veroorzaker onder invloed van alcohol.

- Advertisement -

In Nederland valt het aantal doden nog relatief mee, in 2019 vielen er nog wel 29 doden na verkeersongelukken waarbij alcohol een rol speelde, echter zal dit aantal nog hoger uit kunnen pakken omdat bij dodelijke slachtoffers niet altijd het alcoholpromillage wordt gemeten. Nederland is één van de EU-landen waar je nog een glaasje alcohol mag drinken als je achter het stuur wilt stappen, in bijvoorbeeld Tsjechië en Hongarije mag je geen alcohol in je bloed hebben.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...

Man gewond uit auto gehaald na schietpartij Dordtselaan Rotterdam

Rotterdam - Een man is bij een schietpartij op de Pretorialaan in Rotterdam gewond geraakt. Het slachtoffer probeerde...

Rotterdammer aangehouden voor ronselen Uithalers in Nieuwdorp

Vlissingen/Rotterdam - De Zeehavenpolitie heeft in samenwerking met de politie Rotterdam een man uit die plaats aangehouden voor...