Rotterdam en omliggende gemeenten gaan helpen bij opvangprobleem migranten

Date:

Deel bericht:

De gemeenten Rotterdam, Vlaardingen, Nissewaard en Krimpen aan den IJssel hebben samen het ministerie van Justitie en Veiligheid hun medewerking aangeboden om te zorgen voor extra tijdelijke opvang voor statushouders en/of vluchtelingen in hun steden.

De gemeenten hebben hiertoe besloten om zo voor gedurende een korte periode bij te springen voor het grote opvangprobleem waarvan momenteel sprake is. Veel plekken in de asielzoekerscentra (AZC’s) van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) worden nu nog ‘bezet’ gehouden door statushouders – asielzoekers met een vergunning voor verblijf – die wachten op permanente huisvesting in Nederlandse steden en dorpen.

- Advertisement -

COA: Na twee maanden weer voldoende opvangcapaciteit
De extra opvang wordt gerealiseerd door middel van riviercruiseschepen, maar andere opvangmogelijkheden worden eveneens onderzocht. Het gaat om kleinschalige locaties met een capaciteit variërend van vijftig tot zeventig personen waar vluchtelingen en/of statushouders voor de maximale duur van twee maanden gehuisvest kunnen worden. Rotterdam beschikt over de mogelijkheid om negentig mensen te huisvesten ivm capaciteit van het schip.

Het COA heeft aangegeven dat er na deze twee maanden weer voldoende opvangcapaciteit beschikbaar zal zijn. Door gezamenlijk als regio elke gemeente een relatief kleine bijdrage te laten leveren, kunnen we een grote bijdrage leveren aan dit nationale probleem en voorkomen we de noodzaak van grootschalige (crisis)opvang.

Oproep aan regiogemeenten
De vier deelnemende gemeenten hopen dat andere gemeenten uit de regio zich ook aansluiten bij dit initiatief en ook een vorm van tijdelijk opvang kunnen bieden.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Forse rookontwikkeling bij brand in hooibalen Burgemeester Van Walsumstraat Mijnsheerenland

Mijnsheerenland - In een weiland aan de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland is zaterdagavond brand uitgebroken in een...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...

Grote brand legt restaurant kinderboerderij volledig in de as 3e Barendrechtseweg Barendrecht

3e Barendrechtseweg, Barendrecht - Zaterdagmiddag 13 april rond 13.52 uur is er brand uitgebroken in een restaurant op...