Brandweer Rotterdam neemt afscheid van collega Ap Streefkerk

Date:

Deel bericht:

De Rotterdamse Brandweer heeft zaterdag afscheid genomen van de Ap Streefkerk. Honderden brandweermannen vormden bij het crematorium aan de Maeterlinckweg een erehaag om hun geliefde collega een laatste groet te brengen. De uitvaart begon op de Mijnsherenlaan in Rotterdam, daar werd de kist vanuit de rouwauto ceremonieel op de ladderwagen gehesen. Tientallen collega’s van de kazernes Baan, Mijnsherenlaan, Bosland en de Keyenburg waren aanwezig.

De stoet vertrok vanaf de Kazerne Mijnsherenlaan richting het crematorium. De route ging over de Pleinweg naar de Strevelsweg en de Pleinweg. Vervolgens werd er gereden naar het crematorium aan de Maeterlinckweg. Daar vormden honderden collega’s een erehaag en reed de ladderwagen met daarop de kist van Ap Streefkerk door de haag heen.

- Advertisement -
© Marco Smits

Ruim vijf jaar geleden werd er bij Ap Streefkerk kanker geconstateerd. Afgelopen week kwam hij na een kort ziektebed te overlijden. Ap mocht slechts 57 jaar oud worden. Ap Streefkerk kwam in 1982 bij de vrijwilligers op de Mijnsherenlaan in dienst als brandweerman. In 1985 trad hij als beroepsbrandweerman in dienst. Sindsdien heeft hij talloze functies vervuld, de laatste jaren werkte hij als Officier van Dienst en Clustercommandant in het gebied van Maas en Rotte.

 

- Advertisement -

Gerelateerd

Gewonde na steekpartij Dordtsestraatweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam is donderdagavond een persoon gewond...

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Kind (8) zwaargewond na aanrijding met auto Huniadijk Rotterdam

Rotterdam - Een 8-jarig is woensdagavond zwaargewond geraakt na een aanrijding met een auto op de Huniadijk in...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...