zondag, december 5, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Brandweer Rotterdam neemt afscheid van collega Ap Streefkerk

- advertentie -

De Rotterdamse Brandweer heeft zaterdag afscheid genomen van de Ap Streefkerk. Honderden brandweermannen vormden bij het crematorium aan de Maeterlinckweg een erehaag om hun geliefde collega een laatste groet te brengen. De uitvaart begon op de Mijnsherenlaan in Rotterdam, daar werd de kist vanuit de rouwauto ceremonieel op de ladderwagen gehesen. Tientallen collega’s van de kazernes Baan, Mijnsherenlaan, Bosland en de Keyenburg waren aanwezig.

De stoet vertrok vanaf de Kazerne Mijnsherenlaan richting het crematorium. De route ging over de Pleinweg naar de Strevelsweg en de Pleinweg. Vervolgens werd er gereden naar het crematorium aan de Maeterlinckweg. Daar vormden honderden collega’s een erehaag en reed de ladderwagen met daarop de kist van Ap Streefkerk door de haag heen.

© Marco Smits

Ruim vijf jaar geleden werd er bij Ap Streefkerk kanker geconstateerd. Afgelopen week kwam hij na een kort ziektebed te overlijden. Ap mocht slechts 57 jaar oud worden. Ap Streefkerk kwam in 1982 bij de vrijwilligers op de Mijnsherenlaan in dienst als brandweerman. In 1985 trad hij als beroepsbrandweerman in dienst. Sindsdien heeft hij talloze functies vervuld, de laatste jaren werkte hij als Officier van Dienst en Clustercommandant in het gebied van Maas en Rotte.

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -