Brandweer Rotterdam neemt afscheid van collega Ap Streefkerk

Date:

Deel bericht:

De Rotterdamse Brandweer heeft zaterdag afscheid genomen van de Ap Streefkerk. Honderden brandweermannen vormden bij het crematorium aan de Maeterlinckweg een erehaag om hun geliefde collega een laatste groet te brengen. De uitvaart begon op de Mijnsherenlaan in Rotterdam, daar werd de kist vanuit de rouwauto ceremonieel op de ladderwagen gehesen. Tientallen collega’s van de kazernes Baan, Mijnsherenlaan, Bosland en de Keyenburg waren aanwezig.

De stoet vertrok vanaf de Kazerne Mijnsherenlaan richting het crematorium. De route ging over de Pleinweg naar de Strevelsweg en de Pleinweg. Vervolgens werd er gereden naar het crematorium aan de Maeterlinckweg. Daar vormden honderden collega’s een erehaag en reed de ladderwagen met daarop de kist van Ap Streefkerk door de haag heen.

- Advertisement -
© Marco Smits

Ruim vijf jaar geleden werd er bij Ap Streefkerk kanker geconstateerd. Afgelopen week kwam hij na een kort ziektebed te overlijden. Ap mocht slechts 57 jaar oud worden. Ap Streefkerk kwam in 1982 bij de vrijwilligers op de Mijnsherenlaan in dienst als brandweerman. In 1985 trad hij als beroepsbrandweerman in dienst. Sindsdien heeft hij talloze functies vervuld, de laatste jaren werkte hij als Officier van Dienst en Clustercommandant in het gebied van Maas en Rotte.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Weer zorgt voor problemen op verschillende plaatsen in Nederland

Landelijk - Lokale regenval en onweer hebben op verschillende plekken in het land tot overlast geleid. In Noorden...

Uitgebrande keuken nadat vlam in de pan slaat Klencke Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - Zondagavond 19 mei rond 22.03 uur is er brand uitgebroken in een keuken van een...

Woonboerderij uit 1894 verwoest door blikseminslag in Den Dungen

Den Dungen - Zondagavond brak brand uit in een woonboerderij uit 1894 aan de Bramerslandstraat in Den Dungen....

Café Ons Stekkie Herenwaard Rotterdam doorzeefd met kogels, wie weet meer?

Rotterdam - Vrijdag, net na middernacht, is er geschoten op een café aan de Herenwaard in IJsselmonde. De...