zondag, november 28, 2021
0.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

- advertentie -

Rotterdam – Vannacht en gisteren heeft de Douane weer honderden kilo’s cocaïne onderschept in de haven.

Afgelopen nacht werd tijdens een controle 520 kilo gevonden die verstopt zat in een container uit Brazilië. De drugs hebben een geschatte straatwaarde van ruim 39 miljoen euro. De uiteindelijke bestemming van de container was een bedrijf in het Engelse Manchester.

Gisteren werd ook 115 kilo cocaïne onderschept op het haventerrein. De straatwaarde van de partij is ruim 8,5 miljoen euro. De partij verdovende middelen werden deze keer niet in een container aangetroffen, maar zaten verstopt in een ankerkettingbak.

Artikel gaat verder onder foto

In een ankerkettingbak van een schip uit Colombia werd eveneens drugs gevonden (foto: OM Rotterdam)

De drugs lagen aan boord van bulkschip de ‘Golden Calvus’. Het schip was geladen met kolen en kwam uit Colombia. De lading was bestemd voor een bedrijf in Rotterdam. Dit bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken, zo laat het OM weten.

Onderzoek
Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaken verder in onderzoek. De drugs van beide vondsten zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -