Ouder echtpaar doelwit woningoverval; man zwaargewond naar het ziekenhuis

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – Woensdagavond 20 oktober is een man zwaargewond geraakt bij een woningoverval aan de Van Hoeylaan in Den Haag.

De bewoners, een ouder echtpaar, waren gisteravond het doelwit van een gewelddadige en laffe woningoverval. Daarbij werden vastgebonden en overgoten met wasmiddel.

Nadat de twee overvallers met onbekende buit ervandoor zijn gegaan, wist de vrouw los te komen en rond half 9 de politie te bellen. Direct kwamen meerdere eenheden ter plaatse om hulp te verlenen en in de omgeving op zoek te gaan naar verdachten.

De vrouw werd opgevangen door agenten, terwijl ambulancemedewerkers en andere dienders zich over de man ontfermden. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege het wasmiddel werd ook de brandweer en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) ter plaatse gevraagd.

Er is intensief gezocht in de omgeving naar de daders, maar zij zijn helaas niet meer aangetroffen. De recherche en forensische opsporing hebben sporen veiliggesteld. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen met camerabeelden uit de buurt om contact op te nemen.

Signalementen
Eén van de daders is zeer lang, heeft een breed postuur en een blanke huidskleur. Hij droeg olijfgroene kleding, een hoofddeksel en bruine suède handschoenen.

De kleinere man was licht getint met donker haar, voorzien een slag. Hij droeg zwarte kleding en zwarte handschoenen. Verder droeg hij opvallende rode schoenen en een zwarte muts.

Beide daders droegen een mondkap.

- Advertisement -

Gerelateerd