Ravage na windhoos in Barendrecht

Date:

Deel bericht:

Barendrecht – In de Barendrechtse wijk Buitenoord heeft een windhoos voor een ravage gezorgd. Auto’s lijken te zijn opgetild en staan overdwars in de straat, straten rondom de Thurleede liggen vol met dakpannen en afgescheurde takken van bomen.

De brandweer werd rond half drie vannacht voor de eerste keer gealarmeerd, inmiddels zijn er tientallen brandweermensen in touw om de getroffen buurtbewoners te helpen met de ontstane schade. Er is op geschaald naar een zeer grote hulpverlening met een GRIP-1 situatie voor onderlinge communicatie tussen de verschillende hulpdiensten.

- Advertisement -

De politie heeft de wijk afgezet en mensen die er niet thuishoren worden de wijk uitgestuurd, dit vanwege mogelijk val gevaar van losliggende dakpannen of bomen die om kunnen vallen.

Vier mensen raakten tijdens de windhoos gewond. Hoe zij eraan toe zijn is niet bekend. Overdag is de kracht van de windhoos pas echt goed zichtbaar.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd