Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

Date:

Share post:

Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal ging het om een vangst van 529 kilo met een geschatte straatwaarde van bijna 40 miljoen euro.

Een boot dat lag afgemeerd bij een bedrijf aan de Merwedehaven had de drugs aan boord. Een medewerker trof de pakketten aan, waarna zijn baas de zeehavenpolitie en vervolgens Douane inschakelde.

- Advertisement -

De boot was geladen in Brazilië en na lossingen in Duinkerken en Antwerpen voor de laatste lading in Rotterdam aangekomen. Ergens in een van de havens is de grote hoeveelheid cocaïne in het ruim verstopt.

Drugs vernietigd
Uiteindelijk werden er 29 grotere pakketten aangetroffen met daarin 10 pakken van circa één kilo per stuk,  een pakket met 9 blokken van een kilo en 46 pakketten met daarin pakketten van 5 kilo cocaïne. Bij elkaar opgeteld 529 kilo, aldus het OM.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -

Gerelateerd