Politie toont in Opsporing Verzocht beelden van verdachten 20 autobranden in Ede

Date:

Deel bericht:

Ede – Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond beelden getoond van drie jongens die ervan worden in zes verschillende straten in de wijk Veldhuizen twintig auto’s in brand te hebben gestoken. De schade voor de getroffen eigenaren ligt in de honderdduizenden euro’s.

Buurtbewoners hebben massaal camerabeelden overgedragen aan de politie. Daarop zijn drie jongens te zien die zich op een scooter door de wijk verplaatsen. Opvallend details is dat één van hen een oranje jerycan met zich meedraagt. De auto’s werden in brand gestoken doordat de ramen waren ingegooid en daarna in de auto’s zelf brand is gesticht.

- Advertisement -

Waarom er zoveel auto’s tegelijk in brand gestoken zijn is niet bekend. De Telegraaf meldt dat het mogelijk gaat om een represaille na een verkeersongeluk in december. De politie kon niet bevestigen of dit daadwerkelijk zo is. Burgemeester René Verhulst van Ede roept mensen die iets weten over de vernielingen op om zich te melden als ze meer weten over de zaak.

Twintig auto’s verwoest door meerdere brandstichtingen in Ede

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist (18) overleden bij ongeval op A12 bij Ede, twee personen aangehouden

Ede - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een ernstig ongeval tussen twee auto's plaatsgevonden...

Twintig auto’s verwoest door meerdere brandstichtingen in Ede

Ede - In de nacht van maandag op dinsdag heeft een pyromaan in de wijk Veldhuizen in Ede...