Gemeente Rotterdam roept op verdachte winkels te melden in strijd tegen drugscriminaliteit

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De gemeente Rotterdam roept op om verdachte winkels op te sporen in de strijd tegen drugscriminaliteit.

De gemeente is op zoek naar zogenaamde growshops die een belangrijke schakel vormen in de drugscriminaliteit. De shops doen zich voor als ‘gewone’ winkels, maar verkopen producten bedoeld voor de teelt van hennep. Daarmee vormen ze een belangrijke spil in drugsnetwerken.

- Advertisement -

In 2020 zijn 13 smart- en growshops en 139 hennepkwekerijen ontmanteld in Rotterdam. Dit gebeurt veelal nadat iemand een melding maakt. Daarom zijn de opsporingsinstanties erg blij met deze tips.

Integraal team rolt growshop op
Deze maand nog werd een zogenaamde growshop opgerold. Op de etalage stond ‘elektra groothandel’ aangegeven. Van buiten zijn alleen afgeplakte ramen en meerdere bewakingscamera’s zichtbaar, en is een sterke wielgeur te ruiken.

Medewerkers van de gemeente, de politie, de douane, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit treffen binnen stapels schakelborden en tientallen ventilatoren aangetroffen. Allerlei toebehoren waarmee hennep wordt gekweekt. Ook wordt er 14 kilo wiet gevonden.

Het aansluiten van dergelijke elektronica gebeurt vaak op een manier die de nodige brandrisico’s opleveren. Daarom is het gevaar van brand voor de omgeving ook groot.

Buurman
Tijdens de inval loopt een opgeluchte buurman naar de wijkagent. ‘Het klopt hier al jaren niet, eindelijk komen jullie langs.’ Toch heeft de man dit nooit gemeld. De drempel hiervoor is vaak hoog, terwijl anoniem melden goed mogelijk is. Twaalf uur na het begin van de inval is het hele pand leeggeruimd. De burgemeester overweegt om het pand te sluiten en onderzoekt mogelijke vervolgstappen.


Meer informatie en melden

Ziet u iets dat voor uw gevoel niet klopt, zoals een ‘winkel’ waar bijna nooit een klant komt of waar op raren tijdstippen busjes af en aan rijden, meld dit dan digitaal via de pagina Veiligheidsloket of telefonisch via Meld Misdaad Anoniem (0900-7000), Politie (0900-8844 of 112 bij spoed) of via de gemeente (14 010). 

Ga voor meer informatie naar deze meldingspagina.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...