Gemeente Rotterdam roept op verdachte winkels te melden in strijd tegen drugscriminaliteit

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De gemeente Rotterdam roept op om verdachte winkels op te sporen in de strijd tegen drugscriminaliteit.

De gemeente is op zoek naar zogenaamde growshops die een belangrijke schakel vormen in de drugscriminaliteit. De shops doen zich voor als ‘gewone’ winkels, maar verkopen producten bedoeld voor de teelt van hennep. Daarmee vormen ze een belangrijke spil in drugsnetwerken.

- Advertisement -

In 2020 zijn 13 smart- en growshops en 139 hennepkwekerijen ontmanteld in Rotterdam. Dit gebeurt veelal nadat iemand een melding maakt. Daarom zijn de opsporingsinstanties erg blij met deze tips.

Integraal team rolt growshop op
Deze maand nog werd een zogenaamde growshop opgerold. Op de etalage stond ‘elektra groothandel’ aangegeven. Van buiten zijn alleen afgeplakte ramen en meerdere bewakingscamera’s zichtbaar, en is een sterke wielgeur te ruiken.

Medewerkers van de gemeente, de politie, de douane, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit treffen binnen stapels schakelborden en tientallen ventilatoren aangetroffen. Allerlei toebehoren waarmee hennep wordt gekweekt. Ook wordt er 14 kilo wiet gevonden.

Het aansluiten van dergelijke elektronica gebeurt vaak op een manier die de nodige brandrisico’s opleveren. Daarom is het gevaar van brand voor de omgeving ook groot.

Buurman
Tijdens de inval loopt een opgeluchte buurman naar de wijkagent. ‘Het klopt hier al jaren niet, eindelijk komen jullie langs.’ Toch heeft de man dit nooit gemeld. De drempel hiervoor is vaak hoog, terwijl anoniem melden goed mogelijk is. Twaalf uur na het begin van de inval is het hele pand leeggeruimd. De burgemeester overweegt om het pand te sluiten en onderzoekt mogelijke vervolgstappen.


Meer informatie en melden

Ziet u iets dat voor uw gevoel niet klopt, zoals een ‘winkel’ waar bijna nooit een klant komt of waar op raren tijdstippen busjes af en aan rijden, meld dit dan digitaal via de pagina Veiligheidsloket of telefonisch via Meld Misdaad Anoniem (0900-7000), Politie (0900-8844 of 112 bij spoed) of via de gemeente (14 010). 

Ga voor meer informatie naar deze meldingspagina.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Twee personen op de vlucht nadat auto op zijn kop in sloot belandt Burgemeester van Reenensingel Gouda

Gouda - De hulpdiensten zijn begin van de middag groots uitgerukt voor een voertuig te water aan de...

Opnieuw drie explosies in Rotterdam

Rotterdam - Opnieuw zijn inwoners uit Rotterdam afgelopen zaterdagavond en nacht opgeschrikt door explosies. In de Heulstraat werd...

Opnieuw explosie bij flat Ooltgensplaathof Rotterdam

Rotterdam - In een flat aan het Ooltgensplaathof in Rotterdam heeft opnieuw een explosie plaatsgevonden. Er zouden door...

Auto raakte te water na inschattingsfout Hatostraat Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagavond 9 december rond 21.45 uur is een automobilist met zijn auto op de Hatostraat het...