Jongen (14) overlijdt na koolmonoxidevergiftiging Melis Stokelaan Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Een veertienjarige jongen is zaterdagmiddag overleden nadat hij in een woning aan de Melis Stokelaan in Den Haag te veel koolmonoxide heeft binnen gekregen. Zes andere personen waaronder een bewoners en vijf agenten raakten door de koolmonoxide onwel.

Rond 14.00 uur kreeg de politie en ambulancedienst dat er iemand onwel was geworden, daarnaast gingen er ook koolmonoxide melders af. De agenten ontruimden de woningen en raakten hierdoor zelf onwel. De jongen en een andere bewoner werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De jongen overleed alsnog door koolmonoxidevergiftiging, de bewoner ligt nog in het ziekenhuis. De vijf agenten konden na een controle in het ziekenhuis hun dienst weer hervatten.

- Advertisement -

De brandweer heeft met metingen vastgesteld dat er een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig was. Bij verder onderzoek bleken de waardes in nog eens twee andere woningen ook aanwezig. Het gehele portiek was ontruimd en de brandweer is direct begonnen met ventileren.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van de koolmonoxide lekkage.  De politie heeft nadat de woningen vrij zijn gegeven urenlang onderzoek verricht. Volgens omwonenden zou de CV-installatie in het pand recent nog zijn onderhouden.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Grote brand op dak van appartementen door dakdekkerswerkzaamheden Hoefkade Den Haag

Den Haag - Op een dak van een appartementencomplex aan de Hoefkade in Den Haag is donderdagmorgen rond...

Ruim 1500 aanhoudingen bij klimaatprotest in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 27 mei zijn bij een wegblokkade van actiegroep Extinction Rebellion 1579 personen aangehouden. De...

Tweede Kamer in Den Haag tijdelijk ontruimd na verdacht pakketje

Het nieuwe tijdelijke Tweede Kamer-gebouw in Den Haag is donderdagmiddag 13 april tijdelijk ontruimd geweest, na een "verdachte...

Zeer grote brand autobedrijf Castorstraat Den Haag

Den Haag - Op de Castorstraat in Den Haag is iets voor 17.00 uur een brand uitgebroken in...