zondag, november 28, 2021
0.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Jongen (14) overlijdt na koolmonoxidevergiftiging Melis Stokelaan Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Een veertienjarige jongen is zaterdagmiddag overleden nadat hij in een woning aan de Melis Stokelaan in Den Haag te veel koolmonoxide heeft binnen gekregen. Zes andere personen waaronder een bewoners en vijf agenten raakten door de koolmonoxide onwel.

Rond 14.00 uur kreeg de politie en ambulancedienst dat er iemand onwel was geworden, daarnaast gingen er ook koolmonoxide melders af. De agenten ontruimden de woningen en raakten hierdoor zelf onwel. De jongen en een andere bewoner werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De jongen overleed alsnog door koolmonoxidevergiftiging, de bewoner ligt nog in het ziekenhuis. De vijf agenten konden na een controle in het ziekenhuis hun dienst weer hervatten.

De brandweer heeft met metingen vastgesteld dat er een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig was. Bij verder onderzoek bleken de waardes in nog eens twee andere woningen ook aanwezig. Het gehele portiek was ontruimd en de brandweer is direct begonnen met ventileren.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is geweest van de koolmonoxide lekkage.  De politie heeft nadat de woningen vrij zijn gegeven urenlang onderzoek verricht. Volgens omwonenden zou de CV-installatie in het pand recent nog zijn onderhouden.

 

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -