Bizarre vangst van 4178 kilo cocaïne in Rotterdamse Haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Douane heeft zaterdagavond een megavangst gedaan in de haven van Rotterdam. In twee containers geladen met big bags gevuld met soja werd maar liefst 4178 kilo cocaïne aangetroffen. De container kwam uit Paraguay en de soja was bestemd voor een bedrijf in Portugal.

De straatwaarde van de cocaïne bedraagt ruim 313 miljoen euro, de vondst van de cocaïne is de grootste vangst van de afgelopen jaren. Jaarlijks wordt er voor tienduizenden kilo’s aan cocaïne aangetroffen in containers. Het record van 2005 is nog niet geschonden, toen werd er 4600 kilo aangetroffen.

- Advertisement -

De Rotterdamse Haven is een belangrijke ingang voor criminelen om drugs in te voeren. De politie, douane en de marechaussee doen er alles aan om zoveel mogelijk in te zetten op controles van containers. Dat leidt niet alleen tot het aantreffen van drugs maar ook de uithalers worden veelal opgepakt. Het is alleen erg lastig om de uithalers te vervolgen op dit moment, een nieuwe wet moet dit wel mogelijk maken.

De haven kampt ook met flinke corruptie, zo zijn er haven- en douanemedewerkers opgepakt die bijvoorbeeld doorgeven welke containers er het minst gecontroleerd werden. Criminelen zien de import via de Rotterdamse haven als een veilige lijn, ondanks dat er wekelijks meerdere berichten verschijnen van onderscheppingen lijkt het slechts een druppel op een gloeiende plaat te zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Zeiljacht loopt op de blokken, twee personen gered Maasvlakteboulevard Maasvlakte

Maasvlakte Rotterdam - Zaterdagochtend 20 april rond 11.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Vanmorgen is er een zeiljacht...

Cocaïne ter waarde van ruim 2 miljoen euro onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag 18 april heeft de Douane dertig kilo cocaïne onderschept...

Brits vliegdekschip arriveert voor het eerst in de Rotterdamse haven

Hoek van Holland - Dinsdagochtend omstreeks tien uur kwam onder toeziend oog van veel mensen een vliegdekschip van...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Rotterdam - In de Rotterdamse haven heeft de Douane afgelopen dagen weer meerdere drugsvondsten gedaan. In de nacht...