Bizarre vangst van 4178 kilo cocaïne in Rotterdamse Haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Douane heeft zaterdagavond een megavangst gedaan in de haven van Rotterdam. In twee containers geladen met big bags gevuld met soja werd maar liefst 4178 kilo cocaïne aangetroffen. De container kwam uit Paraguay en de soja was bestemd voor een bedrijf in Portugal.

De straatwaarde van de cocaïne bedraagt ruim 313 miljoen euro, de vondst van de cocaïne is de grootste vangst van de afgelopen jaren. Jaarlijks wordt er voor tienduizenden kilo’s aan cocaïne aangetroffen in containers. Het record van 2005 is nog niet geschonden, toen werd er 4600 kilo aangetroffen.

- Advertisement -

De Rotterdamse Haven is een belangrijke ingang voor criminelen om drugs in te voeren. De politie, douane en de marechaussee doen er alles aan om zoveel mogelijk in te zetten op controles van containers. Dat leidt niet alleen tot het aantreffen van drugs maar ook de uithalers worden veelal opgepakt. Het is alleen erg lastig om de uithalers te vervolgen op dit moment, een nieuwe wet moet dit wel mogelijk maken.

De haven kampt ook met flinke corruptie, zo zijn er haven- en douanemedewerkers opgepakt die bijvoorbeeld doorgeven welke containers er het minst gecontroleerd werden. Criminelen zien de import via de Rotterdamse haven als een veilige lijn, ondanks dat er wekelijks meerdere berichten verschijnen van onderscheppingen lijkt het slechts een druppel op een gloeiende plaat te zijn.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

464 kilo cocaïne ontdekt in lading schroot

Op donderdag 9 november 2023 werd er tijdens een douanecontrole een partij cocaïne ontdekt in een lading schroot...

Brandweer rukt uit voor woningbrand Korhaanstraat Rotterdam

Rotterdam - De brandweer is vrijdagochtend rond 11.08 uur met veel wagens uitgerukt voor een woningbrand in de...

Uitslaande brand bij autowasstraat Soerweg Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 12 oktober rond 22.22 uur is er brand uitgebroken bij een auto wasstraat. De brand werd...

Drie verdachten aangehouden na cocaïnevangst in Rotterdamse haven

Rotterdam - De politie heeft drie Rotterdammers aangehouden na een cocaïnevangst in de Rotterdamse haven. De vondst werd...