zondag, november 28, 2021
0.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Bizarre vangst van 4178 kilo cocaïne in Rotterdamse Haven

- advertentie -

Rotterdam – De Douane heeft zaterdagavond een megavangst gedaan in de haven van Rotterdam. In twee containers geladen met big bags gevuld met soja werd maar liefst 4178 kilo cocaïne aangetroffen. De container kwam uit Paraguay en de soja was bestemd voor een bedrijf in Portugal.

De straatwaarde van de cocaïne bedraagt ruim 313 miljoen euro, de vondst van de cocaïne is de grootste vangst van de afgelopen jaren. Jaarlijks wordt er voor tienduizenden kilo’s aan cocaïne aangetroffen in containers. Het record van 2005 is nog niet geschonden, toen werd er 4600 kilo aangetroffen.

De Rotterdamse Haven is een belangrijke ingang voor criminelen om drugs in te voeren. De politie, douane en de marechaussee doen er alles aan om zoveel mogelijk in te zetten op controles van containers. Dat leidt niet alleen tot het aantreffen van drugs maar ook de uithalers worden veelal opgepakt. Het is alleen erg lastig om de uithalers te vervolgen op dit moment, een nieuwe wet moet dit wel mogelijk maken.

De haven kampt ook met flinke corruptie, zo zijn er haven- en douanemedewerkers opgepakt die bijvoorbeeld doorgeven welke containers er het minst gecontroleerd werden. Criminelen zien de import via de Rotterdamse haven als een veilige lijn, ondanks dat er wekelijks meerdere berichten verschijnen van onderscheppingen lijkt het slechts een druppel op een gloeiende plaat te zijn.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -