zondag, november 28, 2021
1.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Twee gewonden na gasexplosie in woning Hooidrift Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – In de nacht van woensdag 3, op donderdag 4 november zou er een gasexplosie hebben plaatsgevonden bij een woning aan de Hooidrift in Rotterdam. Hulpdiensten zijn massaal gealarmeerd.

De eerste meldingen kwamen even voor middernacht. Hulpdiensten schaalden al snel op naar GRIP-1 voor gecoördineerde onderlinge communicatie tussen de verschillende hulpdiensten.

Na de explosie zou volgens eerste informatie ook brand zijn ontstaan. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

Meerdere ambulances en het Mobiel Medische Team (MMT) zijn gealarmeerd. Er zijn twee mensen naar het ziekenhuis vervoerd. Dit zijn de bewoners van de woning. Hoe ernstig het letsel is, is niet duidelijk.

Gebouw instabiel
Vijftig bewoners uit omliggende woningen zijn geëvacueerd in verband met mogelijk instortingsgevaar. Er zal eerst een inspectie moeten worden uitgevoerd voordat zij terug mogen. De straat ligt bezaaid met onder andere gebroken glas. De gemeente zal opvang voor de omwonenden regelen.

Geef hulpdiensten de ruimte
Geef de hulpdiensten die onderweg of ter plaatse zijn de ruimte. De veiligheidsregio roept mensen die last hebben van de rook op om deuren en ramen te sluiten.

Foto : Kevin Schenk

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -