Twee gewonden na gasexplosie in woning Hooidrift Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – In de nacht van woensdag 3, op donderdag 4 november zou er een gasexplosie hebben plaatsgevonden bij een woning aan de Hooidrift in Rotterdam. Hulpdiensten zijn massaal gealarmeerd.

De eerste meldingen kwamen even voor middernacht. Hulpdiensten schaalden al snel op naar GRIP-1 voor gecoördineerde onderlinge communicatie tussen de verschillende hulpdiensten.

- Advertisement -

Na de explosie zou volgens eerste informatie ook brand zijn ontstaan. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

Meerdere ambulances en het Mobiel Medische Team (MMT) zijn gealarmeerd. Er zijn twee mensen naar het ziekenhuis vervoerd. Dit zijn de bewoners van de woning. Hoe ernstig het letsel is, is niet duidelijk.

Gebouw instabiel
Vijftig bewoners uit omliggende woningen zijn geëvacueerd in verband met mogelijk instortingsgevaar. Er zal eerst een inspectie moeten worden uitgevoerd voordat zij terug mogen. De straat ligt bezaaid met onder andere gebroken glas. De gemeente zal opvang voor de omwonenden regelen.

Geef hulpdiensten de ruimte
Geef de hulpdiensten die onderweg of ter plaatse zijn de ruimte. De veiligheidsregio roept mensen die last hebben van de rook op om deuren en ramen te sluiten.

Foto : Kevin Schenk

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Cobra gevonden na vechtpartij Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een cobra gevonden na een vechtpartij. Agenten...

Viertal overvalt woning Zegwaardstraat Rotterdam

Rotterdam - Vier mannen hebben afgelopen nacht een woning aan de Zegwaardstraat in Rotterdam overvallen. De politie werd...

Explosie vernielt voordeur van woning Jan Kobellstraat Rotterdam

Rotterdam - De voordeur van een woning aan de Jan Kobellstraat in Rotterdam is afgelopen nacht zwaarbeschadigd geraakt...

Politieagenten mishandeld na melding van overlast Vignolastraat Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft dinsdagmiddag twee verdachten aangehouden nadat zij elkaar en de politieagenten mishandelden. Agenten reageerden...