Bekeuringen, inbeslagnames en aanhouding tijdens integrale verkeersactie bij Maastunnel

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een paar keer per jaar voert Team Verkeer van de Eenheid Rotterdam een grote verkeerscontrole uit in samenwerking met andere instanties zoals de gemeente en douane. Op donderdag 4 november werd op basis van ANPR de controle uitgevoerd bij de Maastunnel in Rotterdam. Daarbij zijn bekeuringen uitgedeeld, auto’s in beslag genomen en werd een vrouw aangehouden.

Tijdens de controle bij de Maastunnel werden voertuigen gescand met een ANPR-camera. Deze camera kan automatisch kentekenplaten herkennen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden in een onderzoek.

- Advertisement -

Niet alleen voertuigen die een ANPR ‘hit’ hadden, werden uit het verkeer gehaald om gecontroleerd te worden. Ook konden de motorrijders van Team Verkeer op eigen initiatief voertuigen naar de controleplaats aan de Doklaan leiden, bijvoorbeeld wanneer hen iets opvallends opviel aan een voertuig.

Om de controle zo effectief mogelijk te laten zijn, werd de controle uitgevoerd in samenwerking met de douane, het RDW en de gemeentelijke belastingdienst. De gemeentelijke belastingdienst controleerden onder andere op belastingen die nog betaald moesten worden en het RDW op technische gebreken aan voertuigen. Door het uitvoeren van deze controle, proberen de instanties met elkaar zoveel mogelijk personen op te sporen die zich bezighouden met zaken die van invloed zijn of kunnen zijn op de veiligheid en openbare orde.

Resultaten
Tijdens de controle zijn 68 bekeuringen uitgedeeld. De redenen voor de boetes waren uiteenlopend: van bellen achter het stuur, het niet tonen van het rijbewijs, scooter rijden door de Maastunnel tot aan rijden onder invloed.

Naast de boetes is er ook een 27-jarige vrouw uit Spijkenisse aangehouden voor de wet ID, omdat zij een valse naam opgaf. Ook werden drie auto’s in beslag genomen omdat twee daarvan onverzekerd waren en de derde auto werd bestuurd door iemand die voor de vijfde keer met een ongeldig verklaard rijbewijs reed.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere woningen ontruimd na uitslaande dakbrand bij appartementencomplex aan Meidoornstraat in Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagochtend 29 maart heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartementencomplex aan de Meidoornstraat. Twee...

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...