Bekeuringen, inbeslagnames en aanhouding tijdens integrale verkeersactie bij Maastunnel

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een paar keer per jaar voert Team Verkeer van de Eenheid Rotterdam een grote verkeerscontrole uit in samenwerking met andere instanties zoals de gemeente en douane. Op donderdag 4 november werd op basis van ANPR de controle uitgevoerd bij de Maastunnel in Rotterdam. Daarbij zijn bekeuringen uitgedeeld, auto’s in beslag genomen en werd een vrouw aangehouden.

Tijdens de controle bij de Maastunnel werden voertuigen gescand met een ANPR-camera. Deze camera kan automatisch kentekenplaten herkennen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden in een onderzoek.

- Advertisement -

Niet alleen voertuigen die een ANPR ‘hit’ hadden, werden uit het verkeer gehaald om gecontroleerd te worden. Ook konden de motorrijders van Team Verkeer op eigen initiatief voertuigen naar de controleplaats aan de Doklaan leiden, bijvoorbeeld wanneer hen iets opvallends opviel aan een voertuig.

Om de controle zo effectief mogelijk te laten zijn, werd de controle uitgevoerd in samenwerking met de douane, het RDW en de gemeentelijke belastingdienst. De gemeentelijke belastingdienst controleerden onder andere op belastingen die nog betaald moesten worden en het RDW op technische gebreken aan voertuigen. Door het uitvoeren van deze controle, proberen de instanties met elkaar zoveel mogelijk personen op te sporen die zich bezighouden met zaken die van invloed zijn of kunnen zijn op de veiligheid en openbare orde.

Resultaten
Tijdens de controle zijn 68 bekeuringen uitgedeeld. De redenen voor de boetes waren uiteenlopend: van bellen achter het stuur, het niet tonen van het rijbewijs, scooter rijden door de Maastunnel tot aan rijden onder invloed.

Naast de boetes is er ook een 27-jarige vrouw uit Spijkenisse aangehouden voor de wet ID, omdat zij een valse naam opgaf. Ook werden drie auto’s in beslag genomen omdat twee daarvan onverzekerd waren en de derde auto werd bestuurd door iemand die voor de vijfde keer met een ongeldig verklaard rijbewijs reed.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Tweede aanhouding dodelijke steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Vrijdagochtend is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Man (45) zwaargewond na schietpartij Tolhuislaan Rotterdam

Rotterdam - Een 45-jarige man uit Rotterdam is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt bij een schietpartij op de...

Brandweer rukt uit voor vat met “zuurkool” in Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk aan den IJssel - De brandweer is vrijdagavond groots uitgerukt voor een melding van een niet vertrouwd...

Politieachtervolging eindigt met aanhouding van verdachte na crash in woonwijk Vlaardingen

Schiedam - Op donderdag 11 juli heeft de politie in de Boerhavestraat geprobeerd een man in een auto...