Erasmusspelden voor vrijwilligers Reddingsbrigade

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Woensdag 10 november hebben zeven vrijwilligers van de Rotterdamse Reddingsbrigade de Erasmusspeld ontvangen voor hun jarenlange inzet. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Sinds de oprichting in 1917 van de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD) hebben duizenden mannen en vrouwen zich ingespannen om de veiligheid in, op en langs het water te waarborgen.

- Advertisement -

In 1925 werd de Rotterdamse afdeling opgericht, de Rotterdamse Reddingsbrigade (RRB). Als de missie is om dood door verdrinking te voorkomen, zijn zwemlessen aan jonge kinderen een goed startpunt. De zeven vrijwilligers verrichten naast het geven van allerlei soorten zwemlessen ook andere werkzaamheden binnen de organisatie.

Onderstaande vrijwilligers hebben voor verschillende verdiensten de speld ontvangen. Wethouder Christine Eskes (Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport) reikte de Rotterdamse onderscheiding uit.

Dirk van der Beek (30-09-1953) was actief binnen de waterhulpverlening en Wim Soeters (04-03-1947) heeft diverse bestuursfuncties opgepakt. Sinds 2001 is hij examinator bij de KNBRD en de RRB. Theo van der Zweth (08-04-1960) is waterhulpverlener, examenvoorzitter, lid van de examencommissie Rayon West en examinator bij de KNBRD.

Cor van der Knijff (19–09–1941) is examinator en examenvoorzitter binnen Rayon West van de KNBRD. De afgelopen coronaperiode heeft hij zich vooral ingezet voor lesvoorbereidingen voor EHBO-gecertificeerden.

André van Nijnatten (19-04-1960) heeft zich persoonlijk hard gemaakt voor zwemlessen aan kinderen met een beperking. Daarnaast geeft hij leiding aan het vrijwilligerskorps van zwembad Charlois en Zwemcentrum Rotterdam. Ook is hij examinator van het zwem ABC en bij de opleiding KNBRD.

Fred Boeren (11-12-1960) is examinator en examenvoorzitter binnen Rayon West van de KNBRD. Ook was hij bestuurslid, commissielid en lid van de werkgroep Subsidies.
Arnold Kok (20-01-1967) was commissielid en commissaris in het bestuur. Daar dacht hij mee over het formaliseren van beleid en veranderingen binnen de huisstijl.


Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uithalers leiden naar drugsvangst in lege container Rotterdamse Waalhaven

Rotterdam - De Douane heeft woensdag 150 kilo cocaïne aangetroffen in een lege container in een zogenoemd 'empty...

Verdachte vrouw (45) van drugslab in snackbar Rotterdam weer op vrije voeten

Rotterdam - De politie heeft de vrouw van 45 jaar die afgelopen weekend werd aangehouden in het onderzoek...

Vliegtuigje komt naast de landingsbaan terecht Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam - Woensdagmiddag 19 juni is er een klein vliegtuigje van de landingsbaan geraakt tijdens, dit gebeurde terwijl...

Politie onderzoekt schietpartij Fresiastraat Rotterdam-Schiebroek

Rotterdam - Op de Fresiastraat in de Rotterdamse wijk Schiebroek heeft dinsdagavond rond 23:15 uur een mogelijke beschieting plaatsgevonden....