Slachtoffers kinderopvangtoeslagenaffaire lopen protestmars naar Belastingdienst op Rotterdam-Zuid

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Donderdag 11 november hebben gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagenaffaire een mars gelopen door Rotterdam.

De ‘Mars met de Moeders’, zoals zij het noemden, startte vanaf het stadhuis en voerde naar het kantoor van de Belastingdienst op Rotterdam-Zuid. Daar volgde nog een programma met diverse sprekers.

- Advertisement -

Van Huffelen verlaat
Verschillende gedupeerden deelden hun verhaal, tezamen met enkele politici. Ook staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor de afhandeling van deze blamage. Omdat het programma sneller verliep dan gedacht was, was er contact opgenomen met de staatssecretaris of zij toevallig eerder kon komen. Het programma is hierdoor wat gerekt door sprekers. Toen de staatssecretaris aanwezig heeft zij de moeders alsnog toegesproken.

De demonstratie vindt plaats, omdat de slachtoffers – twee jaar na blootlegging van het probleem – nog altijd in de ellende zitten. Nog altijd is er geen schade- en eerherstel geboden, en nog altijd hebben de slachtoffers niet het gevoel dat zij gehoord en geholpen worden.

- Advertisement -

Gerelateerd