donderdag, december 9, 2021
2.6 C
Rotterdam
donderdag 9 december 2021

Coronademonstranten bekogelen politie met zwaar vuurwerk en straatstenen in Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Een lawaaiprotest vlak bij de hoofdingang van het Centraal Station in Den Haag is vrijdagavond helemaal uit de hand gelopen. Politieagenten op de Turfmarkt die de demonstranten op afstand wilden houden voor het verstoren van de coronapersconferentie werden bekogeld met straatstenen en zeer zwaar vuurwerk. De politie zag zich genoodzaakt om een waterkanon in te zetten.

Ruim tweehonderd actievoerders verzamelden zich eerder op de avond bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ze probeerden daar met lawaai de persconferentie te verstoren. De burgemeester van Den Haag gaf de politie de opdracht om de demonstratie op de Zwartweg en de Turfmarkt te ontbinden, de politie waarschuwde nog dat er een waterkanon zou worden ingezet. Om te voorkomen dat demonstranten het Centraal Station in zouden lopen werden de deuren gesloten.

De rust keerde later op de avond weer terug. Het is nog onbekend hoeveel aanhoudingen er zijn verricht.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,114VolgersVolg
- advertentie -