Dode en drie gewonden bij uitslaande woningbrand Reviusrondeel Capelle aan den IJssel (video)

Date:

Share post:

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel – Bij een brand in een woning aan het Reviusrondeel is in de nacht van donderdag op vrijdag een persoon om het leven gekomen. Zeven andere personen raakten gewond door rookinhalatie. Tientallen woningen zijn door de brandweer ontruimd.

Even voor drie uur werd de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand op de twaalfde verdieping. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. Tijdens het blussen werd er in de woning een slachtoffer aangetroffen. Brandweerlieden hebben het slachtoffer naar beneden gebracht waarop de reanimatie is gestart. De hulp mocht niet meer baten voor het slachtoffer.

De brandweer dacht rond half vier de brand onder controle te hebben, het vuur laaide spontaan op het dak weer op en metershoge vlammen brachten veel schade aan. De rookontwikkeling trok het ventilatiekanaal in. Hierdoor stroomden de woningen op de etages onder de brand vol met rook. In één woning ontstond er brand, een bewoonster ademde zo veel rook in dat ze met ambulancepersoneel naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De brand is inmiddels uit, en de bewoners zijn onder gebracht in het sportcomplex van Aquapelle. Burgemeester Peter Oskam heeft zich ter plaatse laten informeren en de bewoners een hart onder de riem gestoken. Wanneer de woningen weer vrijgegeven kunnen worden is nog niet bekend.

 

- Advertisement -

Gerelateerd