Politie treft 3D-printers aan waarmee vuurwapens werden gemaakt

Date:

Deel bericht:

Regio Rotterdam – Woensdagavond 10 november zijn negen 3D-printers aangetroffen in de regio waarmee vuurwapens werden gemaakt. Drie aanhoudingen zijn verricht.

Woensdagmiddag rond drie uur viel een personenauto op die reed over de A4 ter hoogte van Leiden. De auto stond gesignaleerd in een lopend onderzoek. Bij de staandehouding en daaropvolgende controle werd in de auto uiteindelijk een vuurwapen aangetroffen, waarna de drie inzittenden werden aangehouden.

- Advertisement -

Door de vondst werd vervolgens ook in vier woningen en een bedrijf onderzoek gedaan. In de woning van één van de verdachten, een 30-jarige man uit Rhoon, troffen agenten een niet alledaags tafereel. In een ruimte stonden namelijk negen 3D printers die onderdelen van vuurwapens aan het printen waren. Ook lagen er enkele tientallen onderdelen die al geprint waren.

Het is de eerste keer dat de Nederlandse politie een complete werkplaats aantreft met zoveel printers. Een team van de Landelijke Eenheid onderzoekt momenteel het fenomeen 3D-geprinte vuurwapens. Specifiek onderzoeken zij de gevaarzetting en de omvang van het probleem in Nederland. Begin volgend jaar worden de bevindingen in een rapport gepresenteerd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Jongens van 15 en meisje van 13 aangehouden na berovingen in Barendrecht

Barendrecht - Kort nadat twee meisjes op 13 maart in Barendrecht van hun telefoons waren beroofd, heeft de...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...