Politie deelt lampjes uit in plaats van boete bij fietsverlichtingsactie in Rotterdam-Ommoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen vrijdag in de middag en de avond gecontroleerd op fietsverlichting op de President Rooseveltweg in Rotterdam-Ommoord. De actie was gericht op het waarschuwen van fietsers zonder licht, in plaats van een boete werd er een fietslampje weggegeven en fietsers op de gevaren gewezen.

De actie was opgezet door de politie, zij werkten hiermee samen met veilig verkeer Nederland en de wijk- en jeugdhandhavers van de gemeente Rotterdam. De actie maakt deel uit van de campagne doe je licht aan. Gelukkig bleken de meeste fietsers goed verlicht te zijn, een aantal van hen had geen verlichting. Aan hun werd uitgelegd dat het echt gevaarlijk is en wat er kan gebeuren als je zonder licht rijdt. Na een goed gesprek kregen ze een lampje en konden ze met vervolg.

- Advertisement -

In de avond is er ook gecontroleerd op snelheid en rijden onder invloed. Van snelheidsovertredingen was geen sprake. Wel werd een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. De politie spreekt weer van een geslaagde actie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost op Nassauhaven na vuurwapenmelding op Roentgenstraat in Rotterdam

Rotterdam - Zondagmorgen 14 april hebben agenten hun wapens getrokken na een vuurwapenmelding op de Roentgenstraat. Een agent...

Gewonde na steekpartij Woelwijkstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagavond 12 april rond 20.15 uur heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Woelwijkstraat in Rotterdam....

64 bekeuringen tijdens grootschalige verkeerscontrole Franselaan Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 11 april rond 15.00 uur heeft de politie op de Franselaan in Rotterdam een grootscheepse...

Gewonde na steekpartij, politie vindt ook vuurwapen Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij op de Putselaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 18.20 uur een persoon gewond...