Politie deelt lampjes uit in plaats van boete bij fietsverlichtingsactie in Rotterdam-Ommoord

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft afgelopen vrijdag in de middag en de avond gecontroleerd op fietsverlichting op de President Rooseveltweg in Rotterdam-Ommoord. De actie was gericht op het waarschuwen van fietsers zonder licht, in plaats van een boete werd er een fietslampje weggegeven en fietsers op de gevaren gewezen.

De actie was opgezet door de politie, zij werkten hiermee samen met veilig verkeer Nederland en de wijk- en jeugdhandhavers van de gemeente Rotterdam. De actie maakt deel uit van de campagne doe je licht aan. Gelukkig bleken de meeste fietsers goed verlicht te zijn, een aantal van hen had geen verlichting. Aan hun werd uitgelegd dat het echt gevaarlijk is en wat er kan gebeuren als je zonder licht rijdt. Na een goed gesprek kregen ze een lampje en konden ze met vervolg.

- Advertisement -

In de avond is er ook gecontroleerd op snelheid en rijden onder invloed. Van snelheidsovertredingen was geen sprake. Wel werd een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. De politie spreekt weer van een geslaagde actie.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...