donderdag, december 9, 2021
3.3 C
Rotterdam
donderdag 9 december 2021

Politie deelt lampjes uit in plaats van boete bij fietsverlichtingsactie in Rotterdam-Ommoord

- advertentie -

Rotterdam – De politie heeft afgelopen vrijdag in de middag en de avond gecontroleerd op fietsverlichting op de President Rooseveltweg in Rotterdam-Ommoord. De actie was gericht op het waarschuwen van fietsers zonder licht, in plaats van een boete werd er een fietslampje weggegeven en fietsers op de gevaren gewezen.

De actie was opgezet door de politie, zij werkten hiermee samen met veilig verkeer Nederland en de wijk- en jeugdhandhavers van de gemeente Rotterdam. De actie maakt deel uit van de campagne doe je licht aan. Gelukkig bleken de meeste fietsers goed verlicht te zijn, een aantal van hen had geen verlichting. Aan hun werd uitgelegd dat het echt gevaarlijk is en wat er kan gebeuren als je zonder licht rijdt. Na een goed gesprek kregen ze een lampje en konden ze met vervolg.

In de avond is er ook gecontroleerd op snelheid en rijden onder invloed. Van snelheidsovertredingen was geen sprake. Wel werd een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. De politie spreekt weer van een geslaagde actie.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -