Hardrijder oneens met politie: “Ik reed harder!”

Date:

Deel bericht:

Regio – Zaterdagavond hadden agenten te maken met een hardrijder die er geen geheim van maakte dat hij fout zat. Hij verklaarde zelfs dat hij nog veel harder ging dan de agenten hem vertelden.

Agenten van de verkeerspolitie deelden hun verhaal op social media. Zij waren op de bewuste avond bezig met een snelheidscontrole op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) toen er op een gegeven moment een wat oudere Audi A4 langs kwam gescheurd met 163 km per uur: “Genoeg om het voertuig even te volgen.”

- Advertisement -

Terwijl agenten al achter het voertuig reden, werd vooraf al het kenteken gecontroleerd. Die bleek al sinds maart dit jaar geen geldige registratie meer te hebben. De snelheid liep in de tussentijd op tot richting de 190 km/u. De meting kwam – na wettelijke correcties – hangen op 173 kilometer per uur.

Opschepper
Agenten lieten het voertuig volgen en hielden de bestuurder staande in Dordrecht. Toen zij hem confronteerden met zijn snelheidsovertreding, zorgde de man voor verbazing, want hij schepte op dat hij nog veel harder had gereden. Hij liet nog een filmpje zien waarbij de naald van de teller de 220 km/u aantikte, maar het was niet te bewijzen dat de man ook daadwerkelijk zelf reed.

Reeks bekeuringen
De 26 jarige Poolse man bleek geen rijbewijs te hebben, kon geen legitimatiebewijs tonen en reed onder invloed van drugs. De auto is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt voor de snelheid, het rijden zonder rijbewijs, het rijden onder invloed van drugs en het rijden met een voertuig zonder geldige registratie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie onderzoek na te water raken man Weizigtpark Dordrecht

Dordrecht - Vrijdagavond omstreeks 23:30 uur zijn de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een persoon te water in het...

Verdachte aangehouden voor steekpartij op Van Baerleplantsoen in Dordrecht

Dordrecht - De politie heeft een verdachte aangehouden voor een steekpartij op maandagmiddag 27 mei op het Van...

Man neergestoken op Van Baertleplantsoen in Dordrecht, dader nog voortvluchtig

Dordrecht - Maandag 27 mei is een man gewond geraakt bij een steekpartij op het Van Baerleplantsoen in...

Twee doden na verkeersongeluk in Waalre

Waalre - Twee mensen zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen door een verkeersongeval...