Hardrijder oneens met politie: “Ik reed harder!”

Date:

Deel bericht:

Regio – Zaterdagavond hadden agenten te maken met een hardrijder die er geen geheim van maakte dat hij fout zat. Hij verklaarde zelfs dat hij nog veel harder ging dan de agenten hem vertelden.

Agenten van de verkeerspolitie deelden hun verhaal op social media. Zij waren op de bewuste avond bezig met een snelheidscontrole op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek (Noord-Brabant) toen er op een gegeven moment een wat oudere Audi A4 langs kwam gescheurd met 163 km per uur: “Genoeg om het voertuig even te volgen.”

- Advertisement -

Terwijl agenten al achter het voertuig reden, werd vooraf al het kenteken gecontroleerd. Die bleek al sinds maart dit jaar geen geldige registratie meer te hebben. De snelheid liep in de tussentijd op tot richting de 190 km/u. De meting kwam – na wettelijke correcties – hangen op 173 kilometer per uur.

Opschepper
Agenten lieten het voertuig volgen en hielden de bestuurder staande in Dordrecht. Toen zij hem confronteerden met zijn snelheidsovertreding, zorgde de man voor verbazing, want hij schepte op dat hij nog veel harder had gereden. Hij liet nog een filmpje zien waarbij de naald van de teller de 220 km/u aantikte, maar het was niet te bewijzen dat de man ook daadwerkelijk zelf reed.

Reeks bekeuringen
De 26 jarige Poolse man bleek geen rijbewijs te hebben, kon geen legitimatiebewijs tonen en reed onder invloed van drugs. De auto is in beslag genomen en er is proces-verbaal opgemaakt voor de snelheid, het rijden zonder rijbewijs, het rijden onder invloed van drugs en het rijden met een voertuig zonder geldige registratie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachten schietpartij Dordrecht nog altijd vast

Dordrecht - Op het Stationsplein in Dordrecht heeft op 9 april een schietpartij plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. Agenten...

Zeven aanhoudingen na schietpartij Stationsplein Dordrecht

Dordrecht - De politie heeft dinsdagavond zeven verdachten aangehouden na een schietpartij in de omgeving van het Stationsplein...

Brandweer rukt uit voor brand in crematorium Essenhof Dordrecht

Dordrecht - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een brand op het dak van een crematorium op de...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen verdachten drugs- en vuurwapenhandel in Dordrecht

Dordrecht - Dinsdagmiddag zijn op de Abraham Kuyperweg in Dordrecht twee jongens aangehouden op verdenking van vuurwapenhandel. Het...