Felle woningbrand Kamperfoeliestraat Rotterdam betrof brandstichting

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De zeer grote en felle brand die twee woningen aan de Kamperfoeliestraat volledig in de as legden, blijkt aangestoken. Dit zegt de politie die inmiddels getuigen oproept om zich te melden.

Artikel gaat verder onder video

- Advertisement -

Rond half twaalf vannacht wordt de bewoner van de hoekwoning opgeschrikt door een harde knal, waarna direct een felle brand ontstond. Hij wist veilig de woning te verlaten en zijn bovenburen te waarschuwen.

De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar buurpanden, maar  de inboedel was niet meer te redden; beide woningen brandden volledig uit. Twee bewoners werden door ambulancepersoneel nagekeken, nadat ze rook hadden ingeademd.

Woningen onbewoonbaar
De man en zijn bovenburen zijn elders ondergebracht en kunnen voorlopig niet naar hun woningen terug. Voor vijf bewoners van omliggende woningen werd een slaapplaats voor de nacht geregeld.

Brandstichting
De politie zegt uit te gaan van brandstichting en is inmiddels een uitvoerig onderzoek gestart. Wie voorafgaand aan de brand bij het bewuste pand iets of iemand gezien heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Ook beelden, bijvoorbeeld van een beveiligings- of deurbelcamera, of dashcam zijn welkom.

Getuigen kunnen bellen naar 0900-8844 en vragen naar de afdeling Opsporing van district Rotterdam-zuid. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Bussen vol met namaakartikelen in beslag genomen in Rotterdam

Rotterdam - Bij een controle gericht op het bestrijden van handel in namaak artikelen zijn dinsdag 28 november...

Drugslab in oude studentenkamer Aristotelesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zoemend geluid en een anonieme tip deden samen vermoeden dat er in een studentenpand aan...