Mogelijk drukkere avondspits rond Rotterdam door actievoerders

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Weggebruikers die vanavond (18 november) gebruik maken van de snelwegen rond Rotterdam, moeten rekening houden met mogelijk forse verkeershinder. Groepen die tegen het coronabeleid zijn, geven aan actie te voeren.

De organisatie van de actie, noemt zichzelf ‘De Beweging’. Het zou gaan om een groepje bestaande uit voornamelijk vrachtwagenchauffeurs die zeggen tegen de ‘covid-waanzin’ te zijn.

- Advertisement -

In de oproep, die inmiddels in veel andere social mediakanalen van soortgelijke groeperingen wordt gedeeld, worden mensen opgeroepen om aan het einde van de middag op de A4, A15, A16 en A20 rond Rotterdam te blijven rijden ’tot nader bericht’. Actievoerders maken zich voor elkaar zichtbaar door iets roods te hangen uit het raam.

Vermoedelijk langzaamaan-acties
Waartoe precies wordt opgeroepen, is nog niet duidelijk gemaakt. Wel worden er voorbeelden gegeven van eerdere langzaamaan acties. Waarbij over de hele snelweg breed stapvoets wordt gereden.

De organisatie zegt in hun oproep geen ‘lockdown voor ongevaccineerden’ te accepteren en eisen een ‘vrije en onverdeelde samenleving’. Pas als hun eis wordt ingewilligd, zorgen zij ervoor dat de wegen open blijven.

Politie treedt op als openbare orde wordt verstoord
De actie is niet officieel aangemeld, maar de politie zegt bekend te zijn met signalen over de actie. Zij zeggen de wegen in de gaten te houden en op te treden als de openbare orde wordt verstoord.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Rijksweg A15 bij Barendrecht deels afgesloten na ongeval

Barendrecht - Maandag 18 maart is de hoofdbaan van de Rijksweg A15 in één rijrichting rond het middaguur...

Medewerkers fruitbedrijf vinden grote hoeveelheid cocaïne in levering ananassen

Regio - Medewerkers van een fruitopslag in de Rotterdamse regio heeft tijdens het uitladen van een container een...

Schade na explosies in Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Rotterdam, Capelle aan den IJssel - In de nacht van Zondag 4 februari op Maandag 5 februari hebben...