Mogelijk drukkere avondspits rond Rotterdam door actievoerders

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Weggebruikers die vanavond (18 november) gebruik maken van de snelwegen rond Rotterdam, moeten rekening houden met mogelijk forse verkeershinder. Groepen die tegen het coronabeleid zijn, geven aan actie te voeren.

De organisatie van de actie, noemt zichzelf ‘De Beweging’. Het zou gaan om een groepje bestaande uit voornamelijk vrachtwagenchauffeurs die zeggen tegen de ‘covid-waanzin’ te zijn.

- Advertisement -

In de oproep, die inmiddels in veel andere social mediakanalen van soortgelijke groeperingen wordt gedeeld, worden mensen opgeroepen om aan het einde van de middag op de A4, A15, A16 en A20 rond Rotterdam te blijven rijden ’tot nader bericht’. Actievoerders maken zich voor elkaar zichtbaar door iets roods te hangen uit het raam.

Vermoedelijk langzaamaan-acties
Waartoe precies wordt opgeroepen, is nog niet duidelijk gemaakt. Wel worden er voorbeelden gegeven van eerdere langzaamaan acties. Waarbij over de hele snelweg breed stapvoets wordt gereden.

De organisatie zegt in hun oproep geen ‘lockdown voor ongevaccineerden’ te accepteren en eisen een ‘vrije en onverdeelde samenleving’. Pas als hun eis wordt ingewilligd, zorgen zij ervoor dat de wegen open blijven.

Politie treedt op als openbare orde wordt verstoord
De actie is niet officieel aangemeld, maar de politie zegt bekend te zijn met signalen over de actie. Zij zeggen de wegen in de gaten te houden en op te treden als de openbare orde wordt verstoord.

- Advertisement -

Gerelateerd