Zeer Grote Brand bij bedrijf aan Radarstraat in Capelle aan den IJssel (video)

Date:

Deel bericht:

Capelle a/d IJssel – Donderdagavond 18 november is er een brand uitgebroken bij een bedrijf aan de Radarstraat. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar Zeer Grote Brand en hebben GRIP-2 afgekondigd voor onderlinge communicatie.

Volgens de eerste informatie gaat het om een bedrijf van Felyx, die scooters verhuurd met een mobiele app. Het betreft een loods waar deze elektrische scooters staan opgeslagen. Er zouden accu’s in brand zijn gevlogen. Er zijn ook meerdere explosies gehoord, vermoedelijk door deze accu’s.

- Advertisement -

Twee personen zijn door het aanwezige ambulancepersoneel gecontroleerd nadat zij rook hebben ingeademd. Eén persoon is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Eerder ook brand

Een jaar geleden is ook al brand geweest in hetzelfde pand. Ook toen was de brand vermoedelijk ontstaan door accupakketten van de deelscooters.

Artikel gaat verder onder foto’s

Er is sprake van forse rookontwikkeling. Door de wind trekt de rook richting Krimpen aan den IJssel. De veiligheidsregio geeft mensen die last hebben van de rook om naar binnen te gaan, deuren en ramen te sluiten en uit de rook te blijven.

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel is ter plaatse om zich te laten informeren en mensen een hart onder de riem te steken. Ook is er opvang geregeld voor omwonenden die niet naar huis kunnen. Zij worden met RET-bussen naar sportlocatie Aquapelle vervoerd.

Artikel gaat verder onder foto

Voor zover bekend zijn twee woonblokken aan de oostzijde van het brandadres ontruimd of worden zij ten zeerste aangeraden hun woning te verlaten. Dit heeft te maken met de rookontwikkeling.


We zijn ter plaatse en updaten dit artikel zodra er meer bekend is

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Felle scooterbrand in kelder van flat aan Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 24 september rond 15.00 uur is er brand uitgebroken in een flat...

Gestolen Toyota C-HR in brand gestoken op parkeerplaats in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagnacht 11 september rond 0.10 uur is de brandweer opgeroepen voor een auto...

Twee minderjarige meisjes proberen vrouw van tas te beroven op Onacklaan Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - De politie heeft zondagmorgen twee minderjarige meisjes aangehouden nadat zij geprobeerd hebben om...

Kleine brand in struikgewas Schollevaartseweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagochtend 1 september rond 10.31 uur is er brand uitgebroken in struikgewas nabij...