Gewonden na 51 aanhoudingen ongeregeldheden: “Coolsingel Rotterdam veranderde in oorlogsgebied”

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een demonstratie tegen de coronamaatregelen is vrijdagavond op de Coolsingel in Rotterdam volledig uit de hand gelopen, het gebied veranderde in een oorlogsgebied. Honderden relschoppers die zich onder de demonstranten bevonden keerden zich tegen de politie, die voelde zich zo ernstig bedreigd dat agenten meerdere keren het vuurwapen moeten hebben gebruiken.

- Advertisement -

Bij het gebruik van het vuurwapen is er gericht geschoten, daarbij zijn gewonden gevallen. Hoe ernstig zij gewond zijn geraakt kan de politie nog niet vertellen. Ook politiepersoneel en een camerajournalist zijn gewond geraakt. In totaal zijn er zeven gewonden gevallen.

De politie heeft met meerdere charges door met behulp van onder andere een waterwerper de groepen weten te verdrijven. Er zijn 51 aanhoudingen verricht, een ruime meerderheid was nog net minderjarig.

Relschoppers zagen kans om politieauto’s die geparkeerd stonden op het Bulgersteyn volledig kort en klein te staan. Één van de politievoertuigen is zelfs in brand gestoken. Ook tientallen elektrische scooters moesten het ontgelden en zijn in brand gestoken.

De politie had rond kwart over tien de situatie op de Coolsingel onder controle. De meeste mensen zijn daar vertrokken. Wat rest is het opruimen van de rommel die is achtergelaten en een inventarisatie te doen de schade.

Arjen Littooij van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond twitterde het te bizar te vinden wat er gebeurd. Geweld tegen hulpverleners mag nooit getolereerd worden. Dit had niets meer te maken met het recht op demonstreren. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft een noodbevel afgekondigd. Dit houdt in dat het gebied niet betreden mag worden, mensen die het wel doen kunnen direct worden aangehouden.

De politie heeft tijdens de ongeregeldheden tientallen mensen aangehouden. Zij zitten vast voor het verstoren van de openbare orde, openlijke geweldpleging en het negeren van een noodbevel.

Liveblog : Vuurwerk en brandstichting bij demonstratie Coolsingel Rotterdam

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd