Leeuwen en gorilla’s in Blijdorp positief getest op corona

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een aantal gorilla’s en leeuwen in Diergaarde Blijdorp zijn positief getest op SARS-CoV-2 (corona). Dit heeft de diergaarde vandaag bekend gemaakt.

Volgens Blijdorp hebben de dieren griepachtige verschijnselen: ze zijn hangerig, hebben minder eetlust, soms een lichte hoest en de gorilla’s hebben ook maag- en darmproblemen.

- Advertisement -

Er is nog geen reden tot paniek, aldus de dierentuin: “Uit andere dierentuinen in onder andere Amerika weten we dat voor het verloop van de ziekte de conditie van het dier vòòr de besmetting van belang is. Onze dieren hebben gelukkig een goede conditie en geen onderliggende gezondheidsrisico’s. Daarom verwachten wij dat het ziektebeeld ook bij onze dieren mild zal verlopen.”

Bron onbekend
Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de corona-pandemie dat er dieren in Blijdorp positief testen op het virus. Vanaf het begin van de pandemie volgen werknemers een speciaal coronaprotocol, dus over de oorzaak van de besmetting tast de diergaarde nog in het duister: “Hoewel we het niet zeker weten, bestaat het vermoeden dat een medewerker zonder ziekteverschijnselen (asymptomatisch) de bron is geweest van de besmetting.”

Veel rust
De verblijven zijn na vermoedens van de besmetting direct afgesloten geweest voor publiek. Verder krijgen de dieren nu veel rust om uit te zieken, en die dierverzorgers en dierenarts houden de dieren extra in de gaten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Zeiljacht loopt op de blokken, twee personen gered Maasvlakteboulevard Maasvlakte

Maasvlakte Rotterdam - Zaterdagochtend 20 april rond 11.25 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Vanmorgen is er een zeiljacht...

Buren voorkomen erger en blussen brand in meterkast Jan Wilspad Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan het Jan wilspad in Rotterdamse wijk Nesselande is op zaterdagmorgen 20 april...

Mogelijke inbraak melding leidt tot één aanhouding, politie verricht nader onderzoek Van Adrichemweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 14:30 is er een melding binnengekomen op de meldkamer van een mogelijke...

Vrouw (58) raakt gewond achterin politiebus tijdens transport naar politiebureau

Rotterdam - Een 58-jarige vrouw is woensdagavond gewond geraakt nadat zij na haar aanhouding met een politiebus naar...