Leeuwen en gorilla’s in Blijdorp positief getest op corona

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een aantal gorilla’s en leeuwen in Diergaarde Blijdorp zijn positief getest op SARS-CoV-2 (corona). Dit heeft de diergaarde vandaag bekend gemaakt.

Volgens Blijdorp hebben de dieren griepachtige verschijnselen: ze zijn hangerig, hebben minder eetlust, soms een lichte hoest en de gorilla’s hebben ook maag- en darmproblemen.

- Advertisement -

Er is nog geen reden tot paniek, aldus de dierentuin: “Uit andere dierentuinen in onder andere Amerika weten we dat voor het verloop van de ziekte de conditie van het dier vòòr de besmetting van belang is. Onze dieren hebben gelukkig een goede conditie en geen onderliggende gezondheidsrisico’s. Daarom verwachten wij dat het ziektebeeld ook bij onze dieren mild zal verlopen.”

Bron onbekend
Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de corona-pandemie dat er dieren in Blijdorp positief testen op het virus. Vanaf het begin van de pandemie volgen werknemers een speciaal coronaprotocol, dus over de oorzaak van de besmetting tast de diergaarde nog in het duister: “Hoewel we het niet zeker weten, bestaat het vermoeden dat een medewerker zonder ziekteverschijnselen (asymptomatisch) de bron is geweest van de besmetting.”

Veel rust
De verblijven zijn na vermoedens van de besmetting direct afgesloten geweest voor publiek. Verder krijgen de dieren nu veel rust om uit te zieken, en die dierverzorgers en dierenarts houden de dieren extra in de gaten.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...