Politie doet onderzoek naar verwoestende brand Radarstraat Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – De politie stelt samen met de brandweer een onderzoek in naar de verwoestende brand op de Radarstraat in Capelle aan den IJssel. De brand die donderdagavond rond 21.00 uur begon in het pand van deelscooterbedrijf Felyx verwoeste meerdere bedrijven. Tientallen woningen werd door de rookoverlast ontruimd.

- Advertisement -

Bij de brand kwam veel rook vrij, de Veiligheidsregio besloot om een NL-alert te verzenden. Inwoners van meerdere wijken in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel hadden last van de rook. De rook bleef vanwege de wind vrij laag hangen, in deze rook zaten veel roetdeeltjes die in tuinen terecht zijn gekomen.

Oorzaak vermoedelijk te zoeken in accukast
Volgens de eerste berichten is de brand ontstaan op de bovenste verdieping van het pand, hier stonden ruim 200 accu’s opgeslagen. De accu’s zouden zich in een speciale brandkast moeten bevinden, omliggende ondernemers zeggen echter dat de accu’s gewoon in houten rekken zouden staan. Bij de accu’s in brand ontstaan, dit ontwikkelde zich zo snel dat binnen enkele minuten de vlammen al uit het dak kwamen. Het pand werd bij aankomst van de brandweer al als verloren beschouwd.

De politie en brandweer doen onderzoek naar de toedracht van de brand. De gemeente gaat kijken of alle vergunningen voor het pand wel in orde waren. Zeker nu blijkt dat er al twee keer eerder brand is geweest. Het pand zou een vergunning hebben gehad voor de opslag van scooters, dat er ook aan gewerkt werd is niet bekend.

Ondernemers ontruimden eigen bedrijven
Omliggende ondernemers waren inmiddels toegesneld naar hun bedrijfspanden die rondom het brandadres lagen. Het bedrijf de Boezem stelden hun bussen veilig, en een bedrijf die motorboten verhuurt, heeft ook al het materiaal naar buiten gehaald. Gelukkig wist de brandweer overslag te voorkomen en hebben de panden bijna geen schade opgelopen.

NL-alert en politiewagens door de straten
Auto’s van de politie reden rond in de wijk om bewoners uit voorzorg op te roepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten. Ook werd een NL-alert verstuurd. Bij bewoners van de Radarstraat en Van Speykstraat is aangebeld. Zij kregen het advies om hun huis te verlaten, het was niet verplicht om je huis te verlaten. Veel bewoners kozen er alsnog zelf voor om hun huis te verlaten, een groot gedeelte zocht onderdak bij familie. De bewoners die niet bij familie of vrienden terecht konden werden opgevangen in Sportcomplex Aquapelle, daar kregen ze wat te drinken en een broodje.

Twee gewonden door brand
Bij de brand raakten twee personen gewond, één van hen een medewerker van het scooterbedrijf moest met klachten van rookinhalatie naar het ziekenhuis worden gebracht. De ander kon ter plekke worden behandeld.

Autobedrijf Smits door vlammen verwoest
Door de felle brand is ook Autobedrijf Smits door de brand verwoest. Het complete bedrijfspand was eigendom van het autobedrijf. Felyx huurde slechts een gedeelte van het bedrijfspand. In het pand van Smits stonden enkele klassiekers, deze zijn allen verloren gegaan. Ook auto’s van klanten die in de garage stonden gingen in vlammen op. Één van de auto’s was van een bewoner van het Reviusrondeel die een week eerder ook al werd getroffen door de gevolgen van een brand. Zijn auto is in vlammen opgegaan.

Foto Album :

- Advertisement -

Gerelateerd