Drie relschoppers door schotwonden nog in het ziekenhuis na coronarellen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Drie relschoppers liggen nog in het ziekenhuis doordat zij tijdens de coronarellen in Rotterdam geraakt zijn door een kogel. Over de toestand van de slachtoffers doet de politie vanwege een medisch beroepsgeheim geen uitspraken, ook is het niet duidelijk of ze alle drie zijn getroffen door een politiekogel.

De Rijksrecherche doet als onafhankelijke partij onderzoek naar de ongeregeldheden in Rotterdam. Agenten voelden zich zo ernstig bedreigd dat zij geen andere uitweg zagen om gericht te schieten. Of dit op de persoon is geweest, of in de richting van een groep wordt onderzocht. In eerste instantie dacht de politie dat er twee slachtoffers waren, een derde persoon is in een ziekenhuis buiten de Rotterdamse regio opgenomen.

- Advertisement -

De politie moest vrijdagavond groots inzetten door ongeregeldheden in de binnenstad van Rotterdam. Op de Coolsingel vormde zich een grote groep demonstranten die in eerste instantie wilden demonstreren tegen de coronamaatregelen zoals het 2G-beleid. Een andere groep demonstreerde tegen het vuurwerkverbod. Relschoppers en hooligans uit verschillende delen van het land mengden zich onder de demonstranten.

De politie wilde in eerste instantie de groep op de gebruikelijke manier uit elkaar drijven, toen dit niet bleek te helpen is de Mobiele Eenheid ingezet. De politie zag zich genoodzaakt om waarschuwingsschoten te losse, toen dit niet bleek te helpen is er gericht geschoten. De Coolsingel veranderde vervolgens in korte tijd in een soort oorlogsgebied. De politie maakte gebruikt van onder meer een waterwerper en wapenstokken. Terwijl jongeren de politie weer uit het gebied dreven zagen zij kans om een groot aantal politievoertuigen zwaar te beschadigen. Ook werd er een politieauto in de brand gestoken.

Agenten die de demonstranten te lijf moesten gaan raakten tijdens de rellen ook gewond. Een agent brak zijn been, en een andere agent kon door ambulancemedewerkers worden behandeld. Meerdere agenten liepen lichte verwondingen en gehoorschade op.

Er zijn 51 personen aangehouden, een groot gedeelte was minderjarig. De relschoppers die zijn aangehouden kwamen uit meerdere delen van het land. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten, tijdens de rellen zijn er opnames gemaakt door een videowagen. Op basis van deze beelden en cameratoezicht hoopt de politie de relschoppers te identificeren.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Man (33) gewond na steekpartij in supermarkt, fietsendief gaat ervandoor met politiefiets Nieuwe Binnenweg Rotterdam

Rotterdam - Een 33-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag in een supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam neergestoken en...

Overleden persoon in auto naast tankstation aangetroffen Maasboulevard Rotterdam

Rotterdam - In een auto geparkeerd op een tankstation aan de Maasboulevard in Rotterdam is donderdagmorgen het stoffelijk...

Ruit van kliniek beschoten Weena-Zuid Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bedrijfspand van een kliniek aan het Weena-zuid...