Drie relschoppers door schotwonden nog in het ziekenhuis na coronarellen in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Drie relschoppers liggen nog in het ziekenhuis doordat zij tijdens de coronarellen in Rotterdam geraakt zijn door een kogel. Over de toestand van de slachtoffers doet de politie vanwege een medisch beroepsgeheim geen uitspraken, ook is het niet duidelijk of ze alle drie zijn getroffen door een politiekogel.

De Rijksrecherche doet als onafhankelijke partij onderzoek naar de ongeregeldheden in Rotterdam. Agenten voelden zich zo ernstig bedreigd dat zij geen andere uitweg zagen om gericht te schieten. Of dit op de persoon is geweest, of in de richting van een groep wordt onderzocht. In eerste instantie dacht de politie dat er twee slachtoffers waren, een derde persoon is in een ziekenhuis buiten de Rotterdamse regio opgenomen.

- Advertisement -

De politie moest vrijdagavond groots inzetten door ongeregeldheden in de binnenstad van Rotterdam. Op de Coolsingel vormde zich een grote groep demonstranten die in eerste instantie wilden demonstreren tegen de coronamaatregelen zoals het 2G-beleid. Een andere groep demonstreerde tegen het vuurwerkverbod. Relschoppers en hooligans uit verschillende delen van het land mengden zich onder de demonstranten.

De politie wilde in eerste instantie de groep op de gebruikelijke manier uit elkaar drijven, toen dit niet bleek te helpen is de Mobiele Eenheid ingezet. De politie zag zich genoodzaakt om waarschuwingsschoten te losse, toen dit niet bleek te helpen is er gericht geschoten. De Coolsingel veranderde vervolgens in korte tijd in een soort oorlogsgebied. De politie maakte gebruikt van onder meer een waterwerper en wapenstokken. Terwijl jongeren de politie weer uit het gebied dreven zagen zij kans om een groot aantal politievoertuigen zwaar te beschadigen. Ook werd er een politieauto in de brand gestoken.

Agenten die de demonstranten te lijf moesten gaan raakten tijdens de rellen ook gewond. Een agent brak zijn been, en een andere agent kon door ambulancemedewerkers worden behandeld. Meerdere agenten liepen lichte verwondingen en gehoorschade op.

Er zijn 51 personen aangehouden, een groot gedeelte was minderjarig. De relschoppers die zijn aangehouden kwamen uit meerdere delen van het land. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten, tijdens de rellen zijn er opnames gemaakt door een videowagen. Op basis van deze beelden en cameratoezicht hoopt de politie de relschoppers te identificeren.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overval op kledingwinkel Ogér Kruiskade Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 29 November omstreeks 15:03 uur heeft er een overval plaatsgevonden op een winkel aan de...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Beginnend bestuurder rijdt met 134km/u over Maasboulevard in Rotterdam

Rotterdam - Een beginnend bestuurder is bij een snelheidscontrole op de Maasboulevard in Rotterdam zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten...

Politie onderzoekt mogelijke schietpartij na ruzie Coolsingel Rotterdam

Rotterdam - De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij op de Coolsingel in Rotterdam. Vlak voor middernacht...