zondag, december 5, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Vijf agenten gewond na rellen in Schilderswijk Den Haag

- advertentie -

Den Haag – Bij rellen in de Schilderswijk in Den Haag zijn zaterdagavond vijf agenten gewond geraakt, drie van hen zijn met letsel als gehoorschade, een hersenschudding, en knie- en handletsel naar het ziekenhuis gebracht. De rellen ontstonden nadat eerder op social media werd opgeroepen om te vechten voor de vrijheid. Er werd gedemonstreerd tegen het 2G-beleid, het kabinet en het vuurwerkverbod.

De politie was in grote getale zichtbaar aanwezig. De politie was na de ongeregeldheden in Rotterdam goed voorbereid, politieagenten met honden en te paard ondersteunden de eenheden op straat. Agenten op de fiets spraken personen aan om lekker naar huis te gaan.

Toch ontstonden er rellen, waardoor agenten genoodzaakt waren om stevig in te grijpen. Relschoppers gingen in de omgeving van de Vaillantlaan de confrontatie aan met de politie. Scooters en containers werden in de brand gestoken. De burgemeester kondigde een noodbevel voor de wijken Transvaal en de Schilderswijk af.

De politie werd bekogeld met zwaar vuurwerk en straatmeubilair. Een voorbijrijdende ambulance met een patiënt achterin kreeg een steen door de zijruit geworden. De politie wist zeven mensen aan te houden, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Rond middernacht keerde de rust weer terug.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -