Vijf agenten gewond na rellen in Schilderswijk Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Bij rellen in de Schilderswijk in Den Haag zijn zaterdagavond vijf agenten gewond geraakt, drie van hen zijn met letsel als gehoorschade, een hersenschudding, en knie- en handletsel naar het ziekenhuis gebracht. De rellen ontstonden nadat eerder op social media werd opgeroepen om te vechten voor de vrijheid. Er werd gedemonstreerd tegen het 2G-beleid, het kabinet en het vuurwerkverbod.

De politie was in grote getale zichtbaar aanwezig. De politie was na de ongeregeldheden in Rotterdam goed voorbereid, politieagenten met honden en te paard ondersteunden de eenheden op straat. Agenten op de fiets spraken personen aan om lekker naar huis te gaan.

- Advertisement -

Toch ontstonden er rellen, waardoor agenten genoodzaakt waren om stevig in te grijpen. Relschoppers gingen in de omgeving van de Vaillantlaan de confrontatie aan met de politie. Scooters en containers werden in de brand gestoken. De burgemeester kondigde een noodbevel voor de wijken Transvaal en de Schilderswijk af.

De politie werd bekogeld met zwaar vuurwerk en straatmeubilair. Een voorbijrijdende ambulance met een patiënt achterin kreeg een steen door de zijruit geworden. De politie wist zeven mensen aan te houden, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Rond middernacht keerde de rust weer terug.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Grote brand op dak van appartementen door dakdekkerswerkzaamheden Hoefkade Den Haag

Den Haag - Op een dak van een appartementencomplex aan de Hoefkade in Den Haag is donderdagmorgen rond...

Ruim 1500 aanhoudingen bij klimaatprotest in Den Haag

Den Haag - Zaterdag 27 mei zijn bij een wegblokkade van actiegroep Extinction Rebellion 1579 personen aangehouden. De...

Tweede Kamer in Den Haag tijdelijk ontruimd na verdacht pakketje

Het nieuwe tijdelijke Tweede Kamer-gebouw in Den Haag is donderdagmiddag 13 april tijdelijk ontruimd geweest, na een "verdachte...

Zeer grote brand autobedrijf Castorstraat Den Haag

Den Haag - Op de Castorstraat in Den Haag is iets voor 17.00 uur een brand uitgebroken in...