Celstraffen geëist tegen motorrijders die in elf minuten van Breda naar Rotterdam raceten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam, regio – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraffen geëist tegen een Rotterdammer (25) en Almeerder (23) die viraal gingen met een filmpje waarin ze in elf minuten van Breda naar Rotterdam reden.

Met duizelingwekkende snelheden tot wel 277 km/u gingen de twee motorrijders op 21 augustus van Breda onderweg naar Rotterdam. De rit werd gefilmd en gepubliceerd. Al snel ging de video viraal en kreeg ook de politie lucht van de actie.

- Advertisement -

Lees verder onder video

De politie vroeg getuigen om tips en deed onderzoek naar ingestuurde dashcambeelden. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar het tweetal. De verdachten hebben bevestigd dat zij de bestuurders zijn in de videobeelden.

Poging tot doodslag
Het OM legde ze ‘poging tot doodslag’ ten laste. “Met dit soort hoge snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot”, aldus het OM.

‘Iedere weggebruiker is bang dat ze personen, met rijgedrag zoals deze 2 verdachten, tegenkomen op de snelweg,’ verklaart de officier van justitie. Volgens het OM zijn er voldoende aanwijzingen dat de bestuurders met hun rijgedrag een bewust risico namen. Zo minderden zij na meerdere gevaarlijke manoeuvres geen snelheid en reden zij verder met hetzelfde gevaarlijke rijgedrag.

Gevangenisstraf geëist
Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van 1 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast hoorden de verdachten een rijontzegging van 3 jaar tegen zich eisen.

Wanneer de rechter uitspraak doet, is niet bekend gemaakt.

- Advertisement -

Gerelateerd