Meerdere partijen cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Douane heeft afgelopen dagen meerdere partijen drugs onderschept in de haven van Rotterdam. In totaal gaat het om 759 kilo met een straatwaarde van bijna 57 miljoen euro.

De drugs zaten verstopt in vier verschillende containers.

- Advertisement -

De eerste container was geladen met mango’s. De lading was op 17 november binnengekomen met een zeeschip vanuit Brazilië. De mango’s  waren bestemd voor een bedrijf in Bleiswijk, maar dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben. In deze container werd in totaal 497 kilo cocaïne aangetroffen.

De tweede container was afkomstig uit Ecuador en was geladen met bevroren vis. De lading was op 21 november binnengekomen met een zeeschip. De container was bestemd voor een bedrijf in Spanje. Uit deze container werd in totaal 35 kilo cocaïne in beslag genomen. De pakketten lagen verstopt bij de koelmotor van de container. Het bedrijf in Spanje lijkt niets met de smokkel te maken te hebben.

Lime Juice
De derde en vierde container waren afkomstig uit Brazilië  en geladen met bevroren lime juice. De ladingen waren op 21 november binnengekomen.

De ene container was bestemd voor een bedrijf in Duitsland die ook niks met de zaak te maken heeft. Uit deze container werd in totaal 47 kilogram cocaïne aangetroffen. De pakketten waren verstopt bij de koelmotor van de container.

De andere container was afgeleverd bij een bedrijf in de omgeving van Rotterdam. Tijdens de lossing werd een grote beschadiging aan de containervloer gezien en rechthoekige pakketten aangetroffen. Door het bedrijf werden autoriteiten geïnformeerd. In totaal werden er 180 pakketten cocaïne uit de vloer verwijderd.

De opsporingsdiensten hebben de zaken verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Meerdere auto’s beschadigd na ongeval Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Woensdagmiddag 24 april heeft een bestuurder een flinke ravage veroorzaakt met zijn voertuig. De bestuurder is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...