zondag, december 5, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Politiebonden sturen brandbrief naar ministerie: “bezuiniging moet van tafel”

- advertentie -

De politiebonden hebben gezamenlijk een brandbrief gestuurd naar de vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid voor in het Begrotingsdebat Justitie en Veiligheid, dat vandaag op 24 november plaatsvindt.

Aanleiding van de brief is de extra structurele bezuiniging van 300 miljoen euro per jaar op de politiebegroting. Als het aan de politiebonden ligt, gaat deze direct van tafel om het capaciteitsprobleem niet verder te laten oplopen.

De politie heeft onlangs de wens ingediend voor een noodzakelijke investering van 650 miljoen euro voor de komende kabinetsperiode. Ook heeft de politie begin 2021 al aan de minister laten weten op een structureel tekort af te steven van 300 miljoen euro per jaar.

Onderzoek naar tekort
“Vanwege het dreigende tekort heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid een onderzoek laten uitvoeren, dat deze cijfers bevestigt”, aldus de politiebonden.

Volgens de politiebonden is het noodzakelijk dat dit tekort vanaf 2022 structureel wordt opgelost door een extra budget aan de politie toe te kennen, aanvullend op het bedrag van 650 miljoen euro.

Als het ministerie geen oplossing vindt, zeggen de politiebonden dat acties bij de politie in het nieuwe cao-traject onvermijdelijk zijn.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -