Drie Spijkenissers aangehouden voor inbraak in Oud-Beijerland

Date:

Deel bericht:

Oud-Beijerland – De politie heeft vandaag bekend gemaakt drie 22-jarige mannen uit Spijkenisse aan te hebben gehouden voor een inbraak bij een winkel in Oud-Beijerland, waarbij de eigenaar met duizenden euro’s schade achterbleef.

In de nacht van 4 mei werd rond 03.00 uur ingebroken in de kledingzaak Gentlemen Mode. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen agenten nog net de inbrekers met een vluchtauto wegrijden.

- Advertisement -

Een achtervolging volgde en eindigde in Rotterdam-zuid. Daar gingen de inbrekers te voet verder en wisten te ontkomen. De auto met gestolen kleding bleef achter. Ook lagen hier bivakmutsen en het inbreekgireedschap van de mannen.

DNA
Alle aangetroffen spullen werden onderzocht op DNA, wat leidde naar de identiteit van de drie verdachten. Zij konden begin deze maand worden aangehouden. Het gaat om drie 22-jarige mannen uit Spijkenisse.

Voldoende bewijs
Na meerdere dagen verhoren, is door het Openbaar Ministerie besloten dat er genoeg bewijs is om de drie verdachten te dagvaarden. De verdachten verschijnen begin volgend jaar voor de rechter.

Eén van de verdachten was de eigenaar van de vluchtauto. Nadat het onderzoek in de auto klaar was, is het voertuig verkocht door de staat. De verdachte zal het voertuig niet meer terug krijgen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Motorrijder komt ten val en raakt gewond Schenkelweg Spijkenisse

Spijkenisse - Zaterdagmiddag 13 april rond 15.21 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde op het kruispunt...

Kat uit woning gered na flinke brand Gentiaanstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag om iets voor 3 uur is er brand ontstaan in een appartement. Er kwam zwarte...

65 kinderen moeten uit handen blijven van politie tijdens The Hunt Maaswijk Spijkenisse

Om 4 uur vanmiddag heeft burgemeester Foort van Oosten van gemeente Nissewaard het startschot gegeven voor The Hunt...