Drie Spijkenissers aangehouden voor inbraak in Oud-Beijerland

Date:

Deel bericht:

Oud-Beijerland – De politie heeft vandaag bekend gemaakt drie 22-jarige mannen uit Spijkenisse aan te hebben gehouden voor een inbraak bij een winkel in Oud-Beijerland, waarbij de eigenaar met duizenden euro’s schade achterbleef.

In de nacht van 4 mei werd rond 03.00 uur ingebroken in de kledingzaak Gentlemen Mode. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen agenten nog net de inbrekers met een vluchtauto wegrijden.

- Advertisement -

Een achtervolging volgde en eindigde in Rotterdam-zuid. Daar gingen de inbrekers te voet verder en wisten te ontkomen. De auto met gestolen kleding bleef achter. Ook lagen hier bivakmutsen en het inbreekgireedschap van de mannen.

DNA
Alle aangetroffen spullen werden onderzocht op DNA, wat leidde naar de identiteit van de drie verdachten. Zij konden begin deze maand worden aangehouden. Het gaat om drie 22-jarige mannen uit Spijkenisse.

Voldoende bewijs
Na meerdere dagen verhoren, is door het Openbaar Ministerie besloten dat er genoeg bewijs is om de drie verdachten te dagvaarden. De verdachten verschijnen begin volgend jaar voor de rechter.

Eén van de verdachten was de eigenaar van de vluchtauto. Nadat het onderzoek in de auto klaar was, is het voertuig verkocht door de staat. De verdachte zal het voertuig niet meer terug krijgen.

- Advertisement -

Gerelateerd