Burgemeester legt Nieuwerkerkse drugsdealer dwangsom van 20.000 euro op

Date:

Deel bericht:

Nieuwerkerk aan den IJssel – Burgemeester Han Weber van de gemeente Zuidplas heeft een eerder opgepakte drugsdealer in Nieuwerkerk aan den IJssel een forse dwangsom opgelegd om herhaling te voorkomen. De man moet per keer 5000 euro betalen als hij nog een keer wordt gepakt, dit kan oplopen tot 20.000 euro.

De burgemeester noemt het zelf een stevig signaal. Dergelijke praktijken worden niet getolereerd, meldt hij op Twitter. Het is vrij uniek dat een dwangsom aan een drugsdealer wordt opgelegd. Bij drugsdelicten worden bijvoorbeeld wel vaker drugspanden door een burgemeester gesloten. Maar nu wordt ook een persoon zelf voor drugshandel aangepakt.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd