Koerden bestormen OPCW-gebouw Johan de Wittlaan Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie heeft vrijdagmiddag zo’n 50 demonstranten aangehouden, de demonstranten voornamelijk jonge Koerden hadden het OPCW-gebouw aan de Johan de Wittlaan bestormd. De Koerdische demonstranten bestormden het gebouw om aandacht te vragen voor het vermeende gebruik van chemische wapens door de Turkse regering.

De demonstranten bestormden het gebouw omdat er niets met de honderden rapporten  over het gebruik van chemische wapens tegen Koerden door Turkije. De politie rukte met veel mankracht uit. Ook ambulances en het Mobiel Medisch Team waren opgeroepen, tijdens de bestorming zijn er meerdere personen gewond geraakt. Een aantal van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of het om demonstranten of medewerkers gaat.

- Advertisement -

De politie heeft 50 demonstranten aangehouden, zij worden door de politie verhoord. Een andere groep demonstranten nam een groep demonstranten plaats op het binnenterrein. Zij weigerden in eerste instantie te vertrekken, uiteindelijk vertrokken ze na goed overleg met de politie alsnog.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Meerdere gewonden bij woningbrand in centrum Den Haag

Den Haag - Vrijdagmiddag 23 februari zijn meerdere personen gewond geraakt, van wie één ernstig, bij een woningbrand...

Rellen na confrontatie tussen Eritreeërs, politiewagens in brand gestoken ME zet traangas in Den Haag

Den Haag - Twee groepen Eritreeërs zorgen voor grote problemen in Den Haag. De politie wordt door hen...

Man uit Den Haag ontsnapt aan gijzeling in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag 14 februari heeft de politie vier mannen aangehouden op...