Koerden bestormen OPCW-gebouw Johan de Wittlaan Den Haag

Date:

Share post:

- Advertisement -

Den Haag – De politie heeft vrijdagmiddag zo’n 50 demonstranten aangehouden, de demonstranten voornamelijk jonge Koerden hadden het OPCW-gebouw aan de Johan de Wittlaan bestormd. De Koerdische demonstranten bestormden het gebouw om aandacht te vragen voor het vermeende gebruik van chemische wapens door de Turkse regering.

De demonstranten bestormden het gebouw omdat er niets met de honderden rapporten  over het gebruik van chemische wapens tegen Koerden door Turkije. De politie rukte met veel mankracht uit. Ook ambulances en het Mobiel Medisch Team waren opgeroepen, tijdens de bestorming zijn er meerdere personen gewond geraakt. Een aantal van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of het om demonstranten of medewerkers gaat.

De politie heeft 50 demonstranten aangehouden, zij worden door de politie verhoord. Een andere groep demonstranten nam een groep demonstranten plaats op het binnenterrein. Zij weigerden in eerste instantie te vertrekken, uiteindelijk vertrokken ze na goed overleg met de politie alsnog.

- Advertisement -

Gerelateerd