Krimpenaar (56) die Hugo de Jonge en Jaap van Dissel bedreigde op vrije voeten

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De rechtbank heeft de 56-jarige man uit Krimpen aan den IJssel die Hugo de Jonge en Jaap van Dissel bedreigde op vrije voeten gesteld. Hij mag zijn rechtszaak in vrijheid afwachten.

De Krimpenaar wordt ervan verdacht op internet een video te hebben geplaatst waarin hij oproept om Hugo de Jonge te ontvoeren en in de kofferbak te gooien. Hij maakte daarbij een snijbeweging langs zijn keel. In een andere video deed hij ook uitspraken naar Jaap van Dissel en een huisarts in Bodegraven.

- Advertisement -

Spijt
De verdachte verklaarde in de rechtbank dat hij zich had laten meeslepen door complotdenkers Joost Knevel en Wouter Raatgever, hij verklaarde spijt te hebben van zijn daden in de rechtbank. De rechtbank noemde het een oprechte spijtbetuiging.

Vrij onder voorwaarden
De rechtbank besloot om de man onder voorwaarden op vrije voeten te stellen. Zo mag hij zich niet meer negatief uitlaten over Mark Rutte, Hugo de Jonge, Jaap van Dissel en de huisarts. Ook mag hij geen contact meer hebben met de complotdenkers en kreeg hij een gebiedsverbod voor Bodegraven en Woerden.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd