Rotterdammer die tijdens rellen agenten aanviel met metalen staaf blijft langer vastzitten (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De 33-jarige Rotterdammer die tijdens de rellen op de Coolsingel agenten aanviel met een metalen staaf, blijft langer in voorarrest. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) deze week bekend.

Een eenheid ME’ers stonden tijdens de rellen in Rotterdam op linie bij de Bulgersteyn en werden vanaf de overkant van de Coolsingel bekogeld. Daarop werd besloten een charge te verrichten om de relschoppers uit de omgeving te verjagen.

- Advertisement -

Onze fotograaf rende mee met de charge en zag het incident voor zijn ogen voltrekken. Zodra een aantal ME’ers om de hoek van een eetzaak renden, werden zij opgewacht door de verdachte. Terwijl alle andere mensen weg renden, ging hij de ME’ers met een metalen staaf te lijf.

Ondanks slagen en waarschuwingsschoten bleef de man de ME’ers fel te lijf gaan. Ondanks het hevige verzet kon hij worden overmeesterd en aangehouden.

De man is poging tot doodslag op een agent ten laste gelegd. Dinsdag 30 november werd de man voorgeleid voor de raadkamer. Daar is besloten dat het voorarrest van de man met negentig dagen wordt verlengd.

- Advertisement -

Gerelateerd