Rotterdammer die tijdens rellen agenten aanviel met metalen staaf blijft langer vastzitten (video)

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De 33-jarige Rotterdammer die tijdens de rellen op de Coolsingel agenten aanviel met een metalen staaf, blijft langer in voorarrest. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) deze week bekend.

Een eenheid ME’ers stonden tijdens de rellen in Rotterdam op linie bij de Bulgersteyn en werden vanaf de overkant van de Coolsingel bekogeld. Daarop werd besloten een charge te verrichten om de relschoppers uit de omgeving te verjagen.

- Advertisement -

Onze fotograaf rende mee met de charge en zag het incident voor zijn ogen voltrekken. Zodra een aantal ME’ers om de hoek van een eetzaak renden, werden zij opgewacht door de verdachte. Terwijl alle andere mensen weg renden, ging hij de ME’ers met een metalen staaf te lijf.

Ondanks slagen en waarschuwingsschoten bleef de man de ME’ers fel te lijf gaan. Ondanks het hevige verzet kon hij worden overmeesterd en aangehouden.

De man is poging tot doodslag op een agent ten laste gelegd. Dinsdag 30 november werd de man voorgeleid voor de raadkamer. Daar is besloten dat het voorarrest van de man met negentig dagen wordt verlengd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Opnieuw explosie in woning Nieuwe Crooswijkseweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een woning aan de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk is afgelopen nacht geprobeerd om een explosief...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...