Politie op zoek naar eigenaar verwaarloosde gedumpte Bulldog in Rotterdam-Overschie

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie is op zoek naar de eigenaren van een zwaar verwaarloosde Old English Bulldog. De hond werd gevonden op een schoolplein aan het Erasmuspad in Rotterdam-Overschie en lijkt gebruikt te zijn als een fokteef. De hond die inmiddels de naam Vida wat leven betekend heeft gekregen is opgevangen in een dierenasiel.

- Advertisement -

Gezondheidsklachten

Ze heeft vermoedelijk in een kleine ruimte geleefd met weinig beweging, dit doet de arts ernstig vermoeden dat ze als fokteef is gebruikt. Doordat ze weinig heeft bewogen heeft ze tal van verwondingen en verschillende gezondheidsklachten.

Zo heeft ze ernstige spondylose in haar rug en daarvoor levenslang pijnstillers nodig. Ze heeft geen bespiering wat inhoudt dat er simpelweg niet met haar gelopen is, dat is ook te zien aan haar veel te lange nagels. Haar gebit is erg vies en moet aangepakt worden. Haar vacht is erg dun en ze heeft diverse ligplekken en meerdere wondjes op haar lijf. Haar vacht is gelig uitgeslagen, mogelijk omdat ze langere tijd in haar eigen viezigheid heeft moeten liggen. Ze loopt slecht en heeft gewrichtsproblemen in haar schouders. Ze heeft diverse mammatumoren die verwijderd moeten worden, dit zal in combinatie met de sterilisatie gedaan worden. Haar leeftijd is geschat op een jaar of 8 en haar hart klinkt ook afwijkend.

Wie kent deze hond

De hond is gechipt, maar deze staat niet geregistreerd. De politie en dierenambulance zijn op zoek naar meer informatie, mocht u de hond herkennen neem dan contact op met de Dierenambulance Zuid-Holland-Zuid 0900-1120000 of de Politie 0900-8844.

Donaties gevraagd

Het dierenasiel Vlaardingen zorgt zo goed als mogelijk voor Vida dit brengt flink wat kosten met zich mee. Wil je bijdragen in de medische kosten van Vida? Doneren kan online via https://dierenopvangcentrum-vlaardingen.voordierenbescher…

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drie verdachten aangehouden na beschieting woning in Vlaardingen

Vlaardingen - Vrijdag 1 maart zijn drie verdachten aangehouden in verband met de beschieting van een woning in...

Opnieuw explosie bij woning Van Beethovensingel Vlaardingen

Vlaardingen - Afgelopen nacht heeft binnen een week tijd voor de tweede keer een explosie plaatsgevonden bij een...

Vlaardingers (14 en 15) aangehouden die explosief wilden plaatsen bij woning in Den Haag

Den Haag, Vlaardingen - Dinsdagavond 27 februari zijn twee minderjarige jongens uit Vlaardingen aangehouden, die ervan worden verdacht...

Man (19) in Vlaardingen aangehouden met tas gevuld met zwaar vuurwerk

Vlaardingen - De Politie heeft wederom een persoon aangehouden in de reeks explosies die in Vlaardingen plaatsvinden. De...