Veel fietsers zonder verlichting tijdens controle bij Algerabrug in Krimpen aan den IJssel

Date:

Share post:

- Advertisement -

Krimpen aan den IJssel – De politie heeft woensdagmorgen 8 december fietsers gecontroleerd op het voeren van de juiste fietsverlichting. Nog altijd rijden talloze schoolkinderen en ouderen zonder juiste verlichting naar werk of school.

Vanmorgen werd er gecontroleerd bij de Algerabrug in Krimpen aan den IJssel. De controles werden georganiseerd door de politie en veilig verkeer Nederland. Burgemeester Martijn Vroom en wethouder Anthon Tim waren aanwezig om te kijken hoe de controle verloopt.

Tientallen bekeuringen en gratis fietsverlichting
Ook nu bleek dat een groot aantal fietsers hun zaakjes niet in orde hadden. Er werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting. Drie andere fietsers waren minderjarig. Zij krijgen door de politie een brief thuis gestuurd waarin ouders gewezen worden op het feit dat zoon of dochter zonder licht reed.

Zodat de fietsers zonder lichten toch veilig hun weg konden vervolgen, ontvingen de bekeurden van Veilig Verkeer Nederland nieuwe fietslampjes.

Campagne
De politie heeft sinds twee maanden het thema “Doe je licht aan”. Nog altijd vinden er diverse ongelukken plaats waarbij fietsers over het hoofd worden gezien omdat ze geen licht voeren.

Al twee maanden wordt er actie gevoerd
De burgemeester kijkt hoe het eraan toe gaat bij de controle
Een medewerker van Veilig Verkeer Nederland plaatst een nieuw (werkend) lampje aan de fiets van een scholier.
- Advertisement -

Gerelateerd