Rotterdammer (18) aangehouden, en Capellenaar moet twee maanden de cel in voor Coolsingelrellen

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft een 18-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte van de rellen op de Coolsingel in Rotterdam. De man werd door agenten op Rotterdam Centraal herkend door de beelden die van hem waren getoond in het programma Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht.

De politie heeft op de bewuste avond 49 aanhoudingen verricht, in de afgelopen weken zijn er nog eens 7 aanhoudingen verricht. Alle verdachten die in de afgelopen week zijn aangehouden zijn herkend op camerabeelden. Zij worden allen verdacht van onder andere openlijke geweldpleging.

- Advertisement -

De Officier van Justitie is onverbiddelijk in de strafeis. Alle relschoppers moeten maanden de cel in vanwege de maatschappelijke onrust die de relschoppers hebben veroorzaakt. Vanwege de rellen veranderde het gebied rondom de Coolsingel in een oorlogsgebied. Politieauto’s werden vernield en in brand gestoken, en agenten raakten gewond. Doordat agenten zich zo bedreigd voelden werd er gericht geschoten, vijf demonstranten raakten vervolgens door kogels gewond.

Capellenaar moet ook de cel in
Vandaag stond een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel terecht, middels een supersnelrechtzitting hoorde hij dat hij twee maanden de gevangenis in moet. Daarnaast mag hij zich een jaar lang niet in de buurt van de Coolsingel vertonen. Overtreed hij nogmaals de regels of komt hij op een andere manier in aanraking met de politie moet hij nogmaals twee maanden zitten. De verdachte heeft stenen gegooid naar een ME-bus

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Opnieuw een autobrand in Spijkenisse Andries van Bronckhorstlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanavond is er brand ontstaan bij een auto aan de Andries van Bronckhorstlaan op een parkeerplaats...

Surfer (51) overleden aangetroffen na zoekactie Grevelingenmeer Bruinisse

Zeeland / Goeree - Overflakkee - Zaterdagavond 15 juni is het stoffelijk overschot aangetroffen van de vermiste 51-...

Grote Politie-inzet bij ruzie in woning aan Victor E. van Vrieslandstraat in Rotterdam-Zevenkamp

Rotterdam - Zaterdagavond heeft de politie groots ingezet na een melding van een agressieve man bij een ruzie...

Brand in appartement op 48e verdieping Zalmhaventoren Rotterdam

Rotterdam - In een appartement van de Zalmhaventoren in Rotterdam heeft afgelopen nacht korte tijd brand gewoed. De...