Illegaal feest in gekraakt bedrijfspand beëindigd in Schiedam

Date:

Deel bericht:

Schiedam – Zondag 12 december heeft de politie in Schiedam een illegaal feest beëindigd in een gekraakt bedrijfspand.

Het oude bedrijfspand van Verbakel BV, gelegen aan de Jan van Riebeeckweg, zou gisteravond rond elf uur gekraakt zijn door een groepje personen. Vervolgens zou via social media het nieuws over de kraak zijn verspreid en werd snel opgeroepen tot een feest.

- Advertisement -

Op het hoogtepunt zouden er vier- tot vijfhonderd feestvierders aanwezig zijn geweest. Aan de kentekens van de auto’s voor de panden te zien, zijn de feestgangers afkomstig uit Nederland, België, Oostenrijk, Frankrijk en Polen.

In het gesprek met de feestende jongeren werd vooral duidelijk dat ze gezien de huidige maatregelen nergens meer hun energie kwijt kunnen. Na twee jaar in beperkingen ook in België en Frankrijk willen ze graag weer samenkomen met vrienden. Veel van hen zijn dan ook een flink afgereisd naar Schiedam. Ze maken dan ook niet voor niets een gezellige indruk. Iedereen was vrolijk en enthousiast.

Het feest heeft de hele nacht plaatsgevonden, en er was een vrije inloop. Bezoekers liepen in en uit, sommigen zijn er een uurtje geweest en andere de gehele nacht. De politie kon vannacht nog niet ingrijpen, omdat er te weinig eenheden beschikbaar waren. Vanochtend waren er genoeg eenheden beschikbaar. Na overleg hebben de feestgangers besloten vrijwillig het samenzijn te beëindigen en te vertrekken. Daarnaast is het lastig omdat het om een gekraakt bedrijfspand gaat, je moet dan bestuursrechtelijk naar binnen.

Of er nog verder consequenties zijn voor de krakers, sequ feestvierders, is niet bekend. De organisatie werkte vrijwillig mee aan de ontruiming van het pand. Nadat het pand leeg was gemaakt is het pand weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie zoekt getuigen van overval Juwelier Hoogstraat Schiedam

Schiedam - Op donderdagmiddag 29 februari rond 13.30 uur heeft een overval plaatsgevonden op een juwelier aan de...

Explosief gaat af bij geparkeerde auto Jan Wernard van den Berghpad Schiedam

Schiedam - Bij een geparkeerde auto aan de Jan Wernard van den Berghpad in Schiedam is zaterdagavond rond...

Man uit Den Haag ontsnapt aan gijzeling in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag op woensdag 14 februari heeft de politie vier mannen aangehouden op...

Hond overleden bij woningbrand Wingerdlaan Schiedam

Schiedam - Bij een brand in een woning aan de Wingerdlaan in Schiedam is vrijdagmiddag een hond om...