maandag, juni 27, 2022
20 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

Busje met 57 flessen lachgas van de weg gehaald Meent Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in een bestelbusje 57 flessen lachgas aangetroffen. Het busje werd voor een controle op de Meent in Rotterdam aan de kant gezet. Agenten wisten op basis van het kenteken dat het busje vaker was gecontroleerd op het vervoer van lachgas.

De controle bleek niet voor niets te zijn. In de laadruimte van het bestelbusje werden tientallen nog volle flessen lachgas aangetroffen. In totaal zat er 71.5kg lachgas in de flessen.

Het vervoer van flessen lachgas is aan strenger regels onderworpen. Zo moet de bestuurder een gedegen ADR-opleiding hebben voor het vervoer van gevaarlijke stoffen en moeten de flessen goed gezekerd worden vervoerd. Ook het vervoersdocument net als bij vrachtwagens moet aanwezig zijn en alle flessen moeten voorzien zijn van een gevarenetiket. Op 34 flessen was deze beschadigd of helemaal niet aanwezig.

De bestuurder van het busje mag flink op de blaren gaan zitten. De zaak wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Basisboetes voor onjuist vervoer liggen al snel op +1000 euro.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -