Politie vermoedt opzet bij explosie appartementencomplex in Rijswijk

Date:

Deel bericht:

Rijswijk – Donderdagmiddag 15 december heeft er een felle brand gewoed in een appartementencomplex aan de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. De politie vermoedt opzet en heeft een verdachte aangehouden.

De hulpdiensten werden rond vier uur ’s middags gealarmeerd in verband met een brand in het complex. Al vrij snel werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ en vervolgens ‘grote brand’. Dit had te maken met de brandbestrijding, maar ook met de ontruiming van vier woonlagen.

- Advertisement -

Explosie
De brandweer zegt een explosie voorafgaand aan de brand te vermoeden. Dit wordt ook bevestigd door omwonenden. Zij zeggen een harde ontploffing te hebben gehoord. Ook de straat voor en achter de flat ligt het bezaaid met glas.

De politie heeft via social media laten weten dat er een verdachte is aangehouden en brandstichting wordt vermoed. Er is daarom ook een onderzoek opgestart.

Tijdelijke opvang bewoners
Een deel van de geëvacueerde bewoners zijn met HTM-bussen naar een tijdelijke opvanglocatie gebracht, terwijl de brandweer laatste controles verricht en de politie het onderzoek uitvoert. Even voor acht uur heeft de brandweer laten weten dat alle woningen zijn vrijgegeven. Stichting Salvage helpt bewoners met de eventuele verdere afhandeling van schade.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Honderden mensen bezoeken sintviering met zwarte pieten in Rijswijk.

Rijswijk - Honderden mensen hebben zaterdagmiddag een sintviering met zwarte pieten op het Piramideplein in Rijswijk bezocht. De...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Arrestatieteam valt Bastion Hotel in Rijswijk binnen

Rijswijk - Een zwaar bewapend arrestatieteam is dinsdagavond het Bastion Hotel in Rijswijk binnen gevallen, meldt Regio15.nl. De...

Autodief na wilde achtervolging aangehouden in Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 18 juli een 45-jarige man aangehouden...