Amsterdammer aangehouden bij woning Hugo de Jonge Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – De politie heeft donderdagavond een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het verstoren van de openbare orde bij de woning van Hugo de Jonge in Rotterdam.

De man is een bekende demonstrant tegen het coronabeleid en aanhanger van QAnon. Het merendeel van de actie deelde hij live op Facebook en Telegram. De filmpjes zijn inmiddels offline gehaald.

Te zien was hoe hij op de fiets naar de woning van De Jonge fietste en daar aanbelde met de intentie om hem te confronteren. Er is uiteraard niet open gedaan en al vrij snel stond de politie op de stoep. Agenten vorderden de man daarna om de wijk te verlaten.

Te zien was hoe hij inderdaad weer op de fiets sprong en weg fietste, maar duidelijk niet van plan was om weg te gaan. “Plan B gaat in werking”, riep de man meermaals. Wat het plan precies inhield, is niet bekend en er bestaat een mogelijkheid dat er verder geen plan was.

Uiteindelijk is te zien hoe de man wederom staande wordt gehouden en dat agenten overgaan tot aanhouden. Als de man vraagt waarom hij wordt aangehouden, antwoorden agenten dat dit is voor het niet voldoen aan de eerdere vordering.

- Advertisement -

Gerelateerd